Meldungen und Ankündigungen

Aktualität

Tercer Taller participatiu per analitzar la nova xarxa TIB de Mallorca

Els principis d’equitat, sostenibilitat i qualitat seran els criteris de la nova oferta de serveis del transport regular de viatgers per carretera, que preveu una millora de la cobertura horària i territorial

25 persones de diferents àmbits (usuaris, xofers, empreses concessionàries i sector turístic, entre d’altres) han participat en el tercer taller que ha organitzat el TIB per definir una nova oferta de serveis del transport regular de viatgers per carretera. 

Analitzar la xarxa actual de transport regular per carretera del TIB i les característiques tècniques ha estat el debat del tercer i darrer taller de participació ciutadana, que s’ha duit a terme a l’Estació Intermodal, vinculat a la redacció del Pla Insular de Serveis de Transport Públic Regular de Viatgers per Carretera de Mallorca.

El debat, que ha començat amb una petita introducció del director gerent del Consorci de Transports de Mallorca (CTM), Maarten Van Bemmelen, sobre l’organització del taller, ha continuat amb una valoració de l’oferta actual amb els seus punts positius i les seves mancances. Aquests punts forts i febles s’han debatut en grups on s’ha parlat de la xarxa actual i l’oferta del servei. S’ha analitzat la velocitat comercial, la connectivitat, la capacitat dels serveis i els busos llançadores, entre altres qüestions.

Posteriorment, el gerent del CTM ha parlat dels criteris de disseny de la nova xarxa TIB, basats en els principis d’equitat, sostenibilitat i qualitat, i que tenen com a referència el repte de combinar una demanda residencial i turística.

La nova xarxa TIB vol simplificar itineraris i reduir parades, millorar la connectivitat i garantir puntualitat del servei. Per aconseguir-ho se planteja un nou sistema tarifari per reduir el temps de parada amb una xarxa externa de venda i la doble validació del bitllet del transport per reduir la interacció entre el xofer i l’usuari. El nou model també contempla garantir una capacitat suficient dels autobusos així com un pla de millora de les parades  

Totes les millores que s’han explicat s’han tornat a debatre en els grups de treball que s’han planificat i que, posteriorment, s’inclouran en les conclusions dels tallers.

El procés de participació que ha impulsat el TIB amb la realització de tallers al setembre i octubre s’ha fet per escoltar i tenir de primera mà les opinions dels col·lectius relacionats directa o indirectament amb el transport regular de viatgers per carretera. L’objectiu és repensar el model de transport públic per carretera actual i valorar el nou model que planteja el TIB amb una millora de les prestacions.