Asset Publisher

null Marratxí millora la seva mobilitat en transport públic

Marratxí millora la seva mobilitat en transport públic

El bus del TIB connecta els diferents nuclis del municipi amb l’Hospital Son Llàtzer i el centre comercial FAN

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat del batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, ha presentat aquest matí el nou servei del transport públic interurbà del municipi.

El nou servei és fruit de la col·laboració entre el Consorci de Transports de Mallorca i els ajuntaments de Palma i de Marratxí, que han treballat amb una visió integrada de mobilitat sostenible per a l'àrea metropolitana. L'objectiu de l'actuació és millorar la connectivitat, d'una banda, entre els diferents nuclis de Marratxí i, d'una altra, entre Marratxí amb importants punts com són l'Hospital Son Llàtzer i el centre comercial de FAN Mallorca. Per aquest motiu l'actual línia 341 del bus TIB amplia el seu recorregut i substituirà el servei que fins ara prestava l’EMT Palma.

La línia del TIB 341, que connecta actualment Pòrtol amb l'estació de tren de Marratxí, s'allarga i continua el recorregut cap es Pont d'Inca, es Pont d’Inca Nou, Cas Capità, es Pla de na Tesa, Son Ferriol, l’Hospital Son Llàtzer i finalitza a Coll d'en Rabassa just al centre comercial FAN Mallorca. El recorregut de la línia afegeix així diferents punts d'enllaç amb el servei de tren d'SFM a es Pont d'Inca Nou i amb el bus de la línia 3 de l'EMT de Palma a Son Bonet.

Aquesta actuació comporta la creació de dues noves parades a es Pla de na Tesa i Son Ferriol, respectivament. D'altra banda, les parades de Pòrtol Nou i l’estació de Marratxí modifiquen la seva ubicació. Als nuclis d'es Pont d'Inca i Cas Capità es mantenen les parades a les actuals de l'EMT.

La nova línia 341 Pòrtol - Pla de na Tesa - Son Llàtzer ofereix vint expedicions per sentit de dilluns a divendres i desset els dissabtes. Els diumenges i festius el recorregut finalitza a Son Llàtzer i amb nou expedicions per sentit. El servei s’oferirà pròximament amb dos busos 100 % elèctrics tan bon punt la cotxera de l’empresa concessionària a Palma tengui garantit el subministrament elèctric.

L’inici de la nova línia està prevista per a dimarts 8 de febrer, data en què també començarà el nou recorregut de la línia 504 del TIB que passarà per les urbanitzacions de Cala Blava i Son Verí Nou de Llucmajor i substituirà el servei de l’EMT.

S’ha de recordar que amb la Targeta Intermodal l'usuari pot transbordar gratuïtament de la xarxa del TIB al bus de l'EMT de Palma. A Marratxí es pot aconseguir directament la Targeta Intermodal sense necessitat de desplaçar-se a Palma a les OAC de: Ajuntament,  es Pont d'Inca i sa Cabana.

Other news