Asset Publisher

null Un 40% més d’usuaris viatgen amb el bus respecte al mateix període de l’època pre-covid.

Un 40% més d’usuaris viatgen amb el bus respecte al mateix període de l’època pre-covid.

L’increment de freqüències i línies del bus consolida la tendència del creixement d’usuaris dels darrers mesos.

El Govern de les Illes Balears ha fet una aposta des del primer moment pel transport públic, per l'increment de línies i de busos i, per tant, per facilitar als usuaris l'ús de la xarxa de bus i tren. El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha presentat avui el primer balanç del 2022 amb dades comparatives del 2019, és a dir, d'abans de la pandèmia, pel que fa a usuaris del servei de bus interurbà a Mallorca.

Els primers quatre mesos de 2019 varen utilitzar el bus públic 2.078.335 usuaris, mentre que en les mateixes dates del 2022 les xifres arriben a 2.682.861 usuaris, el que representa un increment del 29 %. L'increment d'usuaris ha estat constant des de començaments d'any fins arribar al 40 % d'increment d'aquest passat mes d'abril comparat amb el mateix mes de l'any 2019. Durant l'abril ha entrat en funcionament el Pla de Reforç de Transport Públic a Mallorca dins les mesures per fer front a la crisi econòmica provocada per la crisi d'Ucraïna i l'elevat encariment dels combustibles.

Des del passat 8 d'abril, en el servei de bus s'han reforçat les línies troncals entre les zones amb més demanda i Palma amb freqüències de pas altes a les hores centrals del dia, com per exemple les línies 203 de Port de Sóller, 401 de Cala Millor, 501 de Manacor o la 508 de Campos. També s'ha reforçat l'oferta pels treballadors a les zones turístiques i les zones costaneres de Calvià, badia d'Alcúdia, costa de Llevant, Cala Rajada i la vall de Sóller, amb un servei urbà amb altes freqüències per als viatges locals de treballadors i visitants. En aquest sentit destacar les línies 324 Alcúdia-Can Picafort o la 425 i la 427 que uneixen Portocristo amb la Costa dels Pins i Cales de Mallorca respectivament. També s'han reforçat línies que faciliten als treballadors anar a fer feina a les zones turístiques com la 315 que connecta Sa Pobla i Muro amb la Badia d'Alcúdia. Des del dia 29 d'abril els nuclis de sa Ràpita i s'Estanyol han tornat a tenir una connexió directa amb Llucmajor i Palma amb la línia 508 Campos – sa Ràpita – Palma. També s'han activat altres línies d'estiu com la 334 Alcúdia – Formentor i la 521 Cala d'Or – Cala Mondragó.També durant el mes d'abril han reprès el servei les quatre línies de l'Aerotib que connecten l'aeroport de Palma amb diferents zones de Mallorca.

Increment de Targetes Intermodal
Durant els primers mesos de l'any, la primera emissió de targetes augmenta fins a un 60% si ho comparem amb el mateix període de l'any 2019. Si se sumen duplicats i renovacions, entre gener i abril de 2019, el TIB va emetre 16.912 targetes intermodals, mentre que en el mateix període del 2022 se n'han emès 24.203, el que suposa un increment global del 43,11 %.
Respecte de les targetes intermodal dirigides a persones refugiades, d'ençà que es va posar en marxa aquesta mesura se n'han emès 703, de les quals 199 corresponen a menors de 17 anys.

 

Resum dades gener-abril 2022 Download Other news