News and events

Latest news

El sistema d’integració tarifària del Consorci de Transports s’amplia a l’illa d’Eivissa

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat cedeix de forma gratuïta la tecnologia necessària per a la seva incorporació Des de l’anunci de la posada en marxa del nou sistema ja s’han expedit un total de 2.097 targetes

El sistema d'integració tarifària del transport públic que impulsa la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat a través del Consorci de Transports s’aplicarà a Eivissa a partir del proper 2 d'abril amb la incorporació de les noves targetes tarifàries T-General, T-Daurada i T-Plata.

Aquesta targeta suposa per a l'usuari del transport públic, entre d’altres avantatges, gaudir d'una rebaixa del preu del bitllet, de més informació sobre rutes i horaris i de targetes electròniques i personalitzades.

Des de l’anunci de la posada en marxa del nou sistema ja s’han expedit un total de 2.097 targetes.
Aquesta millora en el servei de transport públic eivissenc ha estat possible gràcies a la cessió de la tecnologia utilitzada per part del Consorci de Transports de Mallorca que també permet la creació de la web http://eivissa.tib.org i http://ibiza.tib.org operativa a partir del 2 d'abril. En aquesta nova plataforma on line es podrà consultar tota la informació actualitzada de trajectes, parades, abonaments i preus, així com conèixer les incidències de les línies o consultar amb Google Transit quina és la millor opció per moure's amb transport públic.
D'altra banda, la tecnologia del Consorci de Transports de Mallorca també permet la incorporació als autobusos de sistema GPS que estarà connectat a un control central que fins ara no existia a Eivissa. D'aquesta manera, el Consell d'Eivissa podrà disposar de totes les dades sobre el moviment d'autobusos i viatgers en tot moment.

Totes aquestes eines tecnològiques permetran incloure importants millores en el servei als usuaris en fases posteriors de la integració tarifària, com ara, donar informació en temps real del temps d'espera a les parades i altres avantatges, com la creació de nous abonaments o la possibilitat de canviar de línia amb un bitllet únic.