News and events

Latest news

Un bus de la xarxa TIB pateix un incendi sense provocar cap dany personal

El conductor ha desalojado a los 26 pasajeros y el vehículo había pasado las revisiones técnicas oportunas

El bus de la L340 que feia l’expedició de les 8:40h. entre Palma i el Port de Pollença  ha pres foc aquest matí a les 9:45h. a la carretera que uneix Pollença amb el Port de Pollença. El conductor ha estat alertat per un avís lluminós al panell de conducció i immediatament ha desallotjat els 26 viatgers que transportava. No s’han lamentat danys personals.

Les causes de moment es desconeixen però s’estima que hi ha hagut una fallida tècnica. El bus model Volvo B12M ART tenia una antiguitat de 11,4 anys i havia passat les revisions tècniques oportunes.

L’empresa concessionària Transabus ha enviat immediatament un vehicle de substitució per restablir el servei.  En aquest moments la L340 funciona amb retard a causa de les retencions causades pel propi incident.

El Consorci de Transports de Mallorca, com a Administració titular del servei, informarà de les causes en tenir l’informe tècnic corresponent.

 

Renovació de la flota

Des de CTM durant els darrers mesos s’ha impulsat la renovació dels busos més antics de la flota, i se n’han substituït ja 30 per part de les concessionàries.

Aquest procés culminarà amb les noves concessions que entraran en vigor el 2019, tal i com recull el Pla Insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera de Mallorca (PISTRVC) i que inclou la renovació de la major part de la flota.

El Pla, aprovat el passat 1 d’agost i publicat al BOIB el 2 de setembre, inclou una nova xarxa TIB de busos interurbans que suposarà un increment d’un 20% de la dotació actual, la millora de la flota d'autobusos i la modernització del sistema d'informació i l'atenció a l'usuari.

El Pla de Viatgers contempla també un nou model de gestió que modifica el sistema actual de concessions d'autobusos interurbans, les quals acaben el desembre de 2018. El propòsit és unificar les concessions actuals en tres zones per garantir les mateixes prestacions i condicions del servei d'autobús públic per carretera a Mallorca.