News and events

Latest news

Es posa en funcionament per primera vegada a Mallorca l’Aerotib, que uneix l’aeroport directament amb diferents municipis de l’illa

Marc Pons: "Hoy se da un paso al frente para seguir trabajando y ofreciendo un servicio público de máxima calidad y accesible a todo el mundo, tanto residentes como turistas, para que sea más cómodo y fácil”

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha inaugurat aquest matí el nou servei d’autobusos interurbans, l’Aerotib, que unirà per primera vegada de forma directa l’aeroport amb diversos municipis de l’illa.


Pons ha explicat durant la seva visita a la parada dels autobusos a l’aeroport de Son Sant Joan que «avui es fa un pas endavant per continuar treballant i oferint un servei públic de màxima qualitat i accessible a tothom, tant residents com turistas, perquè sigui més còmode i fàcil».
 
En aquest sentit, ha assegurat que «l’Aerotib, un tipus de línia similar que funciona a moltes ciutats d’Espanya, és un projecte que ha costat posar en marxa, en el qual hem cercat el consens dels afectats i ser sensibles amb la demanda existent feia temps per establir línies directes amb l’aeroport a fi d’estalviar temps i evitar molèsties als viatgers durant tot l’any».
 
«És una aposta de Govern oferir un servei públic que millorarà la comunicació directa dels municipis amb l’aeroport de Palma i que beneficiarà tant els residents i treballadors de l’aeroport com els turistes. A més a més, és un servei que respon a una demanda creixent dels turistes que, cada vegada més, organitzen els seus viatges per Internet», ha insistit el conseller de Territori, Energia i Mobilitat.
 
Les línies es posaran en marxa escalonadament, de manera que el servei començarà a funcionar amb les línies a Peguera i Magaluf, i amb les que uniran l’aeroport amb la zona de Can Picafort, Platja de Muro i Alcúdia.
 
El calendari és el següent:
 
A11: Peguera – Magaluf – Aeroport (inici 3 de maig)
A32: Can Picafort – Platja de Muro / Alcúdia – Aeroport (inici 3 de maig)
A42: Cala Bona – Cala Millor – Aeroport (inici 1 de juny)
A51: Cala d’Or – s’Arenal de Llucmajor – Aeroport (inici 15 de juny)
 
L’Aerotib connecta els principals nuclis residencials amb l’aeroport: Inca, Manacor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Alcúdia, Son Caliu, Porto Cristo, Montuïri i Vilafranca (els dos darrers, a demanda).
 
El servei Aerotib està plenament integrat en la xarxa de transport regular del TIB a Mallorca. Els usuaris habituals poden fer servir la targeta intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix, així com els abonaments T20 i T40.
 
El preu del bitllet senzill oscil·la entre els 5 i els 12 euros en funció de la destinació.
 
Es preveu que més de 330.000 usuaris facin servir les noves línies durant aquesta temporada d’estiu. Les línies aerotib continuaran operatives durant l’hivern i ajustaran els seus horaris i itineraris en funció de l’evolució que hagi tingut el servei durant el període de maig a octubre.
 
Les noves plataformes dels busos aerotib a l’aeroport s’emmarquen dins el projecte d’AENA de reordenació de la zona del servei de transport regular on actualment ja opera l’EMT de Palma.
 
Per a més informació sobre horaris i recorreguts de les línies, es pot consultar a la secció Aerotib.