News and events

Latest news

Mínima incidència per COVID-19 entre els conductors d’autobús

Segons una enquesta realitzada per Confebus, només el 0,7 % d’aquests professionals s’ha contagiat en el seu lloc de feina.

La incidència de la COVID-19 entre els treballadors del transport públic és pràcticament inexistent. Segons una enquesta realitzada per la Confederació Espanyola de Transport en Autobús (CONFEBUS), només el 0,7 % dels conductors d’autobús s’ha contagiat de COVID-19, dada que demostra que el transport públic és un lloc segur.

Els resultats s’han obtingut a partir de les respostes de 126 empreses de transport en autobús, amb una plantilla total de 4.642 treballadors. Entre aquests, s’han detectat 33 contagis originats a l’entorn laboral entre conductors, acompanyants i altre personal auxiliar, un nombre que representa només un 0,7 % del total.

Per assolir aquesta xifra mínima han estat claus les mesures de contingència i seguretat preses des del primer dia, tant per part de les empreses operadores com de l'administració pública. Una de les més importants ha estat la neteja i desinfecció diària de tots els vehicles que les empreses han dut a terme des de l’inici de la crisi sanitària. També cal destacar la renovació completa de l’aire dins els busos que proporcionen els sistemes de ventilació. Això, juntament amb l’ús obligatori de la mascareta, fa que l’ocupació del 100 % de les places sigui segura tant pels treballadors com pels usuaris.

La distribució de mascaretes entre tots els conductors i l’ús de gel hidroalcohòlic a bord han estat altres factors decisius a l’hora d’evitar contagis. En aquest sentit, el Consorci de Transports de Mallorca ha proporcionat a totes les empreses concessionàries materials de protecció personal i dispensadors de gel hidroalcohòlic que s’han instal·lat al 100% de la flota de busos del TIB.

A més de seguir els protocols decretats per les autoritats sanitàries, es van prendre altres mesures durant les diferents fases de la crisi de la COVID-19. Recordam que ara mateix les mesures dins el bus són: la limitació de les places per viatjar drets al 50%, la prohibició de menjar i beure i l’obligatorietat de la mascareta.

Aquests resultats demostren que els plans de seguretat establerts per reduir els contagis dins el transport públic són efectius. Per aquest motiu, també cal reconèixer als usuaris la seva col·laboració i bona predisposició.