News and events

Latest news

Servei d’autobús per connectar l’aeroport amb les zones turístiques de Mallorca

A partir d’aquesta temporada turística el TIB oferirà un servei d’autobús que connectarà l’aeroport de Palma amb zones turístiques de Mallorca

El transport públic  estarà en funcionament entre els mesos de maig i octubre d’enguany i les rutes d'autobús, cinc en total, connectaran l’aeroport de Son Sant Joan amb:

Zona de Ponent: Magaluf, Palmanova, peguera i Santa Ponça.
Zona Nord: Inca, Port d’Alcúdia, Platja d’Alcúdia, Platja de Muro i Can Picafort.
Zona Llevant: Manacor, Portocristo, s'Illot, sa Coma, Cala Millor i Cala Bona.
Zona de Migjorn: s'Arenal de Llucmajor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Portopetro, cala Egos i cala d’Or.
Els serveis no faran parada a l’Estació Intermodal de Palma sinó que connectaran de forma directa l’aeroport amb els nuclis mencionats anteriorment. Pel que fa a les freqüències, està previst que hi hagi serveis cada 60-90 minuts.

La proposta vol donar resposta a la demanda de persones que arriben a Mallorca per via aèria i que, actualment, no poden accedir directament a les seves diferents destinacions emprant un servei públic de transport regular. De fet, en l’actualitat un 6% d’usuaris a l’aeroport utilitzen el transport públic de l’EMT. La implantació de les línies del TIB cap a l’aeroport podria assolir una demanda estimada del 3% . D’aquesta manera el transport públic en autobús donaria servei a un 9-10% dels usuaris de l’aeroport de Palma.

La mesura suposarà millorar la imatge de Mallorca com a destinació turística sostenible, competitiva i de qualitat en l’oferta de serveis públics i també una alternativa a residents i treballadors per desplaçar-se a l’aeroport. Per una banda se recollirà la demanda creixent del turista que planifica el seu viatge per internet i que opta pel transport públic, i per altra s’oferirà un servei d’autobús regular fins l’aeroport als residents. Precisament els usuaris habituals podran fer servir la Targeta Intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix.

Un objectiu important dels nous serveis serà alliberar places dels busos de línies TIB existents entre l’Estació Intermodal de Palma i les zones turístiques. Actualment aquestes línies pateixen problemes de capacitat durant la temporada alta i no sempre estan preparades per dur maletes.La mesura també ajudarà a reduir la pressió sobre la xarxa de carreteres de Mallorca ja que alguns turistes que ara lloguen un cotxe particular optaran per l’opció del transport públic.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha informat que la mesura que es posa en marxa aquesta temporada turística és necessària. La  falta de connexió directa entre Son Sant Joan i les zones turístiques, ha apuntat el conseller, és un punt dèbil del transport públic balear.

Així mateix, el conseller ha explicat que aquest servei no suposarà un increment del cost per als recursos públics perquè serà assumit per les mateixes empreses concessionàries que ara cobreixen les línies d’aquests municipis turístics i que realitzaran el nou servei amb el sistema de compte i risc.