News and events

Latest news

Comencen les proves del bus elèctric a la xarxa del TIB

El Director General de Transports i Mobilitat, Jaume Mateu, dóna el sus a les proves del bus elèctric a la nostra illa

Un dels objectius de Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera de Mallorca (PISTRVC), és el d’impulsar l’adquisició d’autobusos menys contaminats. Concretament s’assenyala que, en línies de curt recorregut, es podrien iniciar experiències amb vehicles 100% elèctrics.

En línia amb aquest objectiu del pla, comencen avui una sèrie de proves d’un bus elèctric a la xarxa TIB, que tenen com a finalitat, analitzar el comportament d’aquest vehicle en línies de diferents orografia així com validar quina autonomia real es pot obtenir en condicions d’alta ocupació i calor extrema, com les que s’estan registrant durant aquest mes d’agost a Mallorca. Per tant, convidam als usuaris del TIB a participar en aquesta fase de proves, i fer-nos arribar les seves impressions a través dels canals habituals (web tib.org, twitter @TIB_Mallorca).

El bus elèctric rodarà per Mallorca fins a finals de setembre. En primer lloc circularà per la zona de Calvià, posteriorment per la Badia d’Alcúdia i finalment, ja dins la xarxa de l’EMT de Palma, es deixarà veure pels carrers de Ciutat.

Cal destacar que aquestes proves són possibles gràcies al fet que el fabricant de busos Irizar presta un bus del model i2e de forma gratuïta als operadors mallorquins.

És important destacar que aquesta experiència ajudarà al Consorci de Transports de Mallorca a definir la tipologia de vehicles per línia de l’Avantprojecte de serveis que sortirà a exposició pública dins la propera tardor. Aquest Avantprojecte donarà a conèixer quina serà la nova xarxa TIB a partir de l’1 de gener de 2019, amb importants millores respecte la xarxa actual.