News and events

Latest news

El CTM inicia una campanya amb els ajuntaments per fer la Targeta Intermodal a cada municipi

A partir d’ara els usuaris del transport públic interurbà de Mallorca podran aconseguir la Targeta Intermodal directament als seus ajuntaments. Amb l’objectiu de fomentar que tothom tengui al seu abast disposar fàcilment de la targeta, el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) ha iniciat una campanya de col·laboració amb els ajuntaments per potenciar l’emissió de les targetes a cada municipi.

Així ho ha anunciat avui el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, a Marratxí, que serà un dels municipis que oferirà l’emissió de la targeta de manera permanent.

El conseller ha assegurat que la Targeta Intermodal és la peça clau del nou sistema tarifari i que, per tant, és molt important facilitar que tothom hi pugui accedir fàcilment per poder beneficiar-se dels seus avantatges a l’hora de viatjar en tren o autobús interurbà. Marí ha recordat que la targeta és gratuïta i, configurada com a moneder, permet acumular punts en cada viatge i reduir el cost dels viatges com més l’empra l’usuari.

Fins ara la targeta de transport s’emetia des dels punts d’informació del TIB de Palma, Inca o Manacor i es podia tramitar a través d’alguns ajuntaments adherits. En aquest darrer cas, l’usuari no s’endú la targeta al moment, sinó que ha d’esperar uns dies que el seu consistori faci els tràmits corresponents amb el Consorci de Transports de Mallorca.

A partir d’ara i amb l’objectiu d’apropar al ciutadà de tot Mallorca la possibilitat d’aconseguir la Targeta Intermodal, els ajuntaments que se sumin a la campanya podran emetre-la al moment, per evitar així esperes a l’usuari.

Aquest és el cas de l’Ajuntament de Marratxí, que a partir del dia 22 començarà a fer-ho a les seves oficines. L’Ajuntament de Calvià es va unir a la iniciativa el passat 20 de gener i l’Ajuntament de Llucmajor ho començarà a fer pròximament. Marratxí, Calvià i Llucmajor mantindran permanentment el servei d’emissió de targetes en els punts d’atenció, on es podrà tramitar l’emissió, renovació i duplicat de la targeta.

La campanya inclou una segona possibilitat de col·laboració entre el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) i els ajuntaments. Així, es durà a terme una campanya itinerant a diferents municipis. Durant uns dies, personal del CTM atendrà a les dependències dels ajuntaments els usuaris per emetre les targetes. Aquests ajuntaments adherits podran continuar tramitant davant el CTM les targetes (com es feia fins ara a alguns ajuntaments) i lliurar-les posteriorment (en un termini de quinze dies).

Amb aquesta campanya itinerant es vol respondre a l’interès que hi ha hagut per aconseguir el títol de transport des que va entrar en vigor el nou sistema tarifari del nou servei del TIB el passat 1 de gener.

Aquests són els primers ajuntaments que s’han sumat a la campanya i els dies en què hi serà l’equip del TIB:

Ajuntaments

Març

Abril

Capdepera

10,11 i 12

 

Alcúdia

16,17 i 18

 

Pollença

19,22 i 23

 

Felanitx

24,25 i 26

 

Son Servera

24,25 i 26

 

Sa Pobla

29,30 i 31

 

Santanyí

22 i 29

 

Campos

30 i 31

 

Sóller

 

6,7 i 8

Santa Margalida

 

12,13 i 14

Andratx

 

7,8 i 9

 

Aquesta campanya és fruit de la col·laboració entre el CTM i els ajuntaments. L’objectiu es anar cobrint tots els municipis.

D’altra banda també està previst obrir noves oficines del TIB, que estaran gestionades per les empreses operadores del servei: Sagalés-Caldentey, Grupo Ruiz i Moventis. A aquestes oficines es podrà també obtenir la targeta.

La Targeta Intermodal es dirigeix a tots els residents de Mallorca. Des de principis d’any s’ha convertit en un moneder i funciona amb un sistema de punts que premia els usuaris habituals i que fa que com més viatgin més estalviïn. El saldo de la Targeta Intermodal es pot carregar en línia a la web del TIB, també es pot fer dins els busos i a través de les màquines expenedores de bitllets de les estacions de tren i metro.