News and events

Latest news

El Govern planteja a l'Ajuntament d'Inca tres propostes d'infraestructures per millorar el transport públic

L'objectiu és que Inca sigui la capçalera de les noves rutes de la comarca en 2019 i porta d' accés a la Serra de Tramuntana en autobús

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, a través del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) ha explicat avui als diferents grups polítics de l’Ajuntament d’Inca una sèrie de propostes per a executar distintes infraestructures del transport públic de viatgers. Es signarà un conveni de col·laboració entre les dues institucions per a poder dur endavant els projectes.

Les actuacions previstes contemplen tres infraestructures de transport públic a la ciutat d’Inca. En primer lloc, la construcció del centre de transbordament intermodal cotxe-autobús a la carretera de Sineu (al costat del Camp del Constància). D’aquesta manera es facilita l’accés a l’estació a l’usuari que arriba en cotxe a Inca i que segueix el seu trajecte amb el bus del TIB. A més, la nova ubicació permetrà reduir el recorregut dels busos amb l’estalvi de temps que això suposa a l’usuari. 

En segon lloc, es preveu la remodelació de l’actual estació d’autobusos ubicada a l’avinguda des Tren. L’adequació d’aquesta estació permetrà, a més, aconseguir una gestió operativa més eficaç del transport d’autobús prevista pel 2019 (noves concessions): utilitzar l’estació com a capçalera de les línies de diferents municipis de la comarca, així com de les línies al nord de l’Illa durant l’estiu i acollir les futures línies d’atractiu turístic i senderista (Inca-Lluc-Port Sóller i Inca-Lluc-Sa Calobra). La tercera infraestructura prevista en el conveni és l’habilitació de l’aparcament soterrat de la Plaça Antoni Mateu, just situat davora l'estació remodelada.

Part d'aquestes actuacions formen part del “Projecte de mobilitat sostenible a espais naturals i platges de Mallorca” i són finançades pel Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible 2016 del Govern de les Illes Balears i convertiran Inca en la principal "porta d'accés" a la Serra de Tramuntana en servei públic.