Actus et infos trafic

Actualidad

El transport públic europeu es cita a Palma

Autoritats de transport d’àrees metropolitanes de tot Europa es reuneixen per a compartir experiències relacionades amb la mobilitat

El Consorci de Transports de Mallorca, com a membre associat de l’European Metropolitan Transports Authorities (EMTA), organitza el dies 4 i 5 d’abril les jornades que reuneixen a diferents autoritats del transport europeu, entre les que es troben representants de Londres, París, Amsterdam o Turin i, a nivell nacional, membres de Barcelona, Madrid o València, entre d’altres.

Durant dos dies les entitats participants podran compartir i intercanviar les seves experiències en temes, com per exemple, la Mobilitat com a un Servei (MaaS) o els sistemes tarifaris i de pagament innovadors. La descarbonització del transport públic, els vehicles de zero emissions, la qualitat de l'aire i el finançament de les infraestructures, seran altres temes que també es debatran durant les jornades.

El Govern de les illes Balears hi participa presentant la situació del transport a les illes i tractant temes com la  descarbonització i l'augment de l'oferta de la mobilitat pública, objectius claus d’aquesta legislatura. Recordam que el passat mes de febrer, el Parlament de les Illes Balears va  aprovar la Llei de canvi climàtic i transició energètica, que inclou prohibir els  cotxes dièsel l’any 2025, excepte els ja matriculats a Balears. D’altra banda el Pla estratègic de Mobilitat per al 2026 preveu un 50% d’augment de l’oferta de transport interurbà d’autobús i l’ampliació de la infraestructura ferroviària de Mallorca.

Les jornades es celebren a les sales de Ca n’Oleo, centre cedit per la Universitat de les Illes Balears i actual seu de la Conselleria de Cultura.