Notícies i esdeveniments

Actualitat

Targeta intermodal per a tothom

S’elimina el criteri de ser resident a les Illes Balears per obtenir la targeta intermodal per al transport públic del TIB

Les persones no residents de les Illes que utilitzen el transport públic del TIB ja poden tramitar, des d'aquest mes de febrer, la targeta intermodal i beneficiar-se de les tarifes reduïdes en el transport interurbà públic d’autobús, tren i metro.

El Consell d’Administració del Consorci de Transports de Mallorca ha acordat l’eliminació del criteri de ser resident a les Illes Balears per obtenir la targeta del TIB. L’eliminació d’aquest requisit, que s’ha publicat en el BOIB núm. 12, de 28 de gener de 2017, suposa complir amb l’article 18 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, que prohibeix la discriminació per raó de nacionalitat o qualsevol forma encoberta de discriminació. El Consorci de Transports de Mallorca entén que l’exigència de ser resident a les Illes Balears per tenir la targeta intermodal era una forma de discriminació cap als no residents i per això  s’ha estimat necessari eliminar aquest requisit.

La targeta intermodal va començar a expedir-se l’any 2008 dins el procés d’implantació del sistema tarifari integrat en el servei regular de transport interurbà de viatgers. El requisit de ser resident de les Illes per obtenir la targeta intermodal es va introduir l’any 2012. Amb l’eliminació del criteri de resident, totes les persones que de forma temporal ens visiten per feina o per vacances poden tramitar, si així ho volen, la targeta intermodal i gaudir dels descomptes per viatjar en tren, metro i autobusos TIB.

La targeta suposa tenir un únic suport físic per viatjar en qualsevol servei de transport col·lectiu del TIB, bus, tren o metro.  

Actualment hi ha quatre perfils de targeta intermodal:

  • General: entre 26 i 64 anys
  • Jove: menors de 25 anys
  • Família nombrosa
  • Pensionistes i aturats de llarga durada

I dos tipus d’abonaments:

  • T-20: abonament de 20 viatges que caduquen en un any.
  • T-40: abonament que permet fer 40 viatges que caduquen als 45 dies.