Notícies i esdeveniments

Actualitat

Recuperació parcial del servei de tren i bus des de dimarts 14 d’abril

Canvien els horaris de la majoria de línies per tornar a una situació semblant a les primeres setmanes de confinament i el tren recupera les sortides de darrera hora que s’havien suprimit

El dimarts 14 d’abril ha entrat en vigor una modificació dels horaris de la majoria de línies de bus TIB, que recupera el servei suprimit a començaments d’abril, quan el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana va establir la reducció de la mobilitat a la de serveis essencials.

Els nous horaris igualen el servei a l’ofert durant les primeres setmanes de quarantena, el qual representa una reducció del 49% d’expedicions.

Els canvis en el servei de transport públic interurbà s’estableixen assegurant la mobilitat de les persones que s’han de desplaçar per anar a fer feina i també s’ofereixen connexions amb els hospitals de referència des dels diferents punts de l’illa.

Des de la declaració d’estat d’alarma, el servei de bus interurbà s’ha reduït dues vegades, una al començament de la quarantena i una altra, amb la limitació de mobilitat dels treballadors no essencials dictaminada per govern central al RD 10/2020. Durant aquest temps, la demanda d’usuaris ha disminuït més d’un 90% en comparació amb el mateix període de l’any passat.

Cal recordar que des de l’inici de la quarantena s’han pres mesures de prevenció per evitar els contagis en els busos interurbans. Entre d’altres, els busos han disminuït la seva capacitat màxima a un 33% i s’ha de respectar una distància de seguretat de com a mínim un metre entre viatgers.

Igualment, dimarts 14 d'abril ha entrat en vigor una petita modificació dels serveis que ofereix SFM en horari de dilluns a divendres. En aquest cas, es tracta d'una recuperació de diversos serveis respecte a les freqüències que han funcionat des del passat 30 de març, concretament el servei dels últims trens del dia.

Així, es restableixen 4 trens amb sortida de l'estació Intermodal de Palma, 2 amb destinació a Manacor: 21.10 i 22.10 i altres 2 amb destinació Sa Pobla: 20.40 i 21.40. En sentit contrari, es recuperen 3 serveis, 2 amb sortida des de Manacor i destinació Palma: 21.24 i 22.24 i 1 amb sortida des de Sa Pobla i destinació Palma: 22.07.

També es recuperen freqüències en la línia M1 de metro, que realitza el trajecte des de l’estació intermodal fins a la Universitat. En aquest trajecte SFM posa a la disposició dels usuaris un servei cada 30 minuts durant tot dia en tots dos sentits, ampliant els serveis que funcionen des del passat 30 de març.

Es recorda als usuaris que únicament estan permesos els desplaçaments autoritzats i que en tot moment s'ha de respectar la distància de seguretat quan s'utilitzi el transport públic.