Notícies i esdeveniments

Actualitat

Un bus de la xarxa TIB pateix un incendi sense provocar cap dany personal

El conductor va desallotjar els 14 passatgers i el vehicle havia passat les revisions tècniques oportunes

El bus de la L502 que feia l’expedició de les 12:45h. entre Santanyí, la Colònia de Sant Jordi i Campos va prendre foc ahir migdia a les 13:20h. a la carretera que uneix la Colònia de Sant Jordi amb Campos.

El conductor va ser alertat pel fum detectat a la cabina i immediatament va desallotjar els 14 viatgers que transportava. No es varen lamentar danys personals. De seguida es va donar la veu d’alarma als equips d’emergència, que es varen traslladar al lloc dels fets.

L’empresa concessionària Transabus va enviar immediatament un vehicle de substitució per restablir el servei. Al lloc dels fets es van traslladar els equips d’emergència i responsables de la companyia operadora, que van coordinar les tasques per retirar el vehicle de la via. La incidència va quedar resolta a les 17:30h.

Les causes de moment es desconeixen però s’estima que va ser un fet fortuït, causat per una fallida tècnica. El bus model Volvo B12M ART tenia una antiguitat de 11,1 anys i havia passat la darrera Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) dia 28 de juny de 2017.

Renovació de la flota

Des de CTM, durant els darrers mesos, s’ha impulsat la renovació dels busos més antics de la flota, i se n’han substituït ja 30 per part de les concessionàries.

Aquest procés culminarà quan entrin en funcionament les noves concessions del transport per carretera a Mallorca amb la incorporació de 143 busos nous, sobre un total de 218, el que representa un 66% de busos nous. L’edat mitjana baixarà de 13,3 a 3,4 anys. Es preveuen 19 busos elèctrics i 124 busos Euro 6.

Des del dia 2 de desembre de 2017, l’Avantprojecte dels nous serveis es troba en exposició pública. La publicació dels plecs de les noves concessions està prevista per al primer trimestre de 2018. La presentació de les ofertes se produirà durant el segon trimestre, i l’adjudicació serà entre els mesos de juny i juliol. El període de concessió serà de 10 anys (entre 2019 i 2028), prorrogable durant 5 anys més.