Notícies i esdeveniments

Actualitat

S’inaugura l’aparcament que promourà la intermodalitat cotxe-bus/tren a Inca

La infraestructura, propietat de l’Ajuntament, ha estat promoguda pel Consorci de Transports de Mallorca i finançada pel Pla d’impuls al Turisme Sostenible.

El Batle d’Inca, Virgili Moreno, i el Director general de Mobilitat i Transports del Govern, Jaume Mateu, han inaugurat l’aparcament soterrat situat a la plaça d’Antoni Mateu d’Inca.

El pàrquing, tancat des de 2012, ha estat rehabilitat i està previst per a 182 places. L’aparcament està situat devora l’estació d’autobusos i facilita la intermodalitat cotxe - bus/tren. D’aquesta manera a partir d’ara els usuaris del transport públic podran deixar el seu vehicle privat i accedir còmodament al bus i al tren per a seguir el seu recorregut.

L'aparcament és gratuït i està obert de dilluns a diumenge de 7:00 a 22:00h.

La rehabilitació d’aquesta infraestructura s’emmarca en el projecte de reordenació i millora de la nova xarxa TIB que entrarà en funcionament a partir de 2019. Una altra obra d’aquest projecte és la construcció del centre de transbordament intermodal cotxe-autobús ubicat a la carretera de Sineu. Aquest espai, cedit també per  l’Ajuntament d’Inca, disposarà de dues noves parades d’autobús interurbà i tendrà 120 places d’aparcament per a vehicles.  

Les obres de l’aparcament soterrat i del centre de transbordament intermodal de la carretera de Sineu, competència del Consorci de Transports de Mallorca, estan finançades pels fons provinents del Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016, amb un import d’adjudicació de 43.834,52 € (IVA exclòs) i de 321.400,00 € (IVA exclòs) respectivament.

A més, les obres a Inca per a acollir la nova xarxa del 2019 es completaran amb la remodelació de l’actual terminal d’autobusos d’Inca per convertir-la  en l’estació d’intercanvi modal de la comarca (tren - cotxe - bus).  Serà, doncs, l’origen de les línies dels municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents dels nuclis turístics del nord de Mallorca cap a Inca i Palma, especialment en la temporada alta.

Aquestes actuacions permetran afavorir els accessos als indrets de la Serra de Tramuntana en transport públic des d’Inca