Notícies i esdeveniments

Actualitat

El sistema de videovigilància fa possible identificar i detenir l’assaltant d’un bus TIB

La nova flota TIB, que opera el servei de bus interurbà de Mallorca des de l’any passat, incorpora diverses millores i tecnologies de darrera generació, com ara el sistema de vigilància i seguretat a bord, entre d’altres. Gràcies al sistema de videovigilància instal·lat a bord del bus, ha estat possible identificar i detenir a un jove que va assaltar un bus el passat 9 de gener.

El bus, que feia la línia 441 (Sineu-Maria-Ariany), comptava amb dues càmeres de seguretat a bord, una a la part davantera i una altra a la part de darrera del vehicle. Les imatges captades per aquests dispositius, propietat del Consorci de Transports de Mallorca, es van facilitar a les autoritats policials que investiguen el cas. Gràcies a això, agents de la Policia Local de Maria de la Salut han detingut al jove i han pogut recuperar tota la documentació i objectes personals del conductor.

A banda de les càmeres de gravació, la flota de vehicles compta amb altres sistemes tecnològics que vetllen per la seguretat  de passatgers i personal de conducció: sistema Mobileye per a la prevenció d’accidents, mampara de seguretat, sistema Alcoholock (només permet arrencar el bus si el nivell d’alcohol està per sota del permès), desfibril·lador a bord del bus i un sistema antibacterià que higienitza l’aire de la cabina.