Notícies i esdeveniments

Actualitat

Comencen les proves d’un bus híbrid a la xarxa TIB

El vehicle circularà per tota l’illa durant un mes

El TIB inicia les proves d’un bus híbrid a la seva xarxa que circularà per tota l’illa fins a mitjans d’agost. El bus prestarà el servei de diverses línies, fet que permetrà comprovar el comportament i l’autonomia d’aquest tipus de vehicle en diferents itineraris i condicions.

El mateix bus híbrid, de la marca Volvo, ha circulat durant les darreres setmanes a les línies de l’EMT de Palma i ara comença les proves dins la xarxa de bus interurbà.

Amb l’objectiu d'incorporar busos ambientalment més sostenibles, cal recordar que el TIB  ja ha fet proves en altres ocasions: el passat mes de novembre amb un bus híbrid de la marca Scania i l’agost de 2017 amb un vehicle elèctric cedit per l’empresa Irizar.

L’ús de busos amb propulsió elèctrica serà una realitat amb la nova xarxa del 2019. En aquest sentit, els plecs de condicions tècniques per a la licitació de les noves concessions recullen la incorporació de vehicles menys contaminants a la flota del TIB, que actualment utilitza el dièsel com a combustible de propulsió.