Notícies i esdeveniments

Actualitat

El Govern invertirà més d’ 1.300.000 euros en la renovació de les màquines de venda i les validadores de bitllets dels busos de l’EMT de Palma.

El conseller Marc Pons i el batle de Palma destaquen que el procés per a la integració de les xarxes de transport urbà i interurbà avança amb mesures concretes com el conveni signat avui.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el batle de Palma, Antoni Noguera, han signat avui un conveni mitjançant el qual els busos de l’EMT seran dotats de nous equipaments tecnològics del sistema de venda i validació dels bitllets de bus i que compartirà amb tren, metro i busos interurbans. El Govern de les Illes Balears hi destinarà quasi 1,4 milions d’euros.  Aquest conveni s’emmarca dins el procés de col·laboració entre la EMT de Palma i el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) per a realitzar la integració tarifaria del transport públic regular a l’illa de Mallorca.

El conseller Marc Pons ha destacat que el conveni signat avui concreta ja les primeres mesures necessàries cap a la integració efectiva de les xarxes urbana de Palma i interurbana i ha assegurat que “el camí iniciat avui no té ja volta enrere i acaba amb la integració tarifària completa. El dibuix final és la integració total, que ha d’ incloure també les altres illes”.

Tant el batle Antoni Noguera com el conseller han assegurat que la feina conjunta de la Conselleria i del Ajuntament de Palma permet avançar en la millora del transport públic, una millora que passa necessàriament per la integració de les xarxes urbana i interurbana.

La integració avança i en el primer semestre d’ enguany, entre els mesos de maig i juny, es podrà completar la primera fase, en la qual els usuaris de l’EMT podran emprar la targeta ciutadana per accedir al metro. El nou sistema tecnològic objecte del contracte avui signat és el que farà possible materialitzar la segona fase (el 2019)  en què la targeta TIB també es podrà emprar als busos de l’EMT.

El CTM actualment du a terme la licitació, l’adjudicació i execució d’un contracte de subministrament dels equipaments tecnològics a bord dels busos de tots els serveis de transport regular a les Illes Balears. Aquesta compra conjunta facilitarà la integració dels sistemes tarifaris i els serveis d’informació als viatgers de tots els operadors de transport regular a les Illes Balears, ja que tots els busos circularan amb els mateixos equipaments tecnològics i podran emprar el mateix software.

El conveni entre les dues entitats exposa que el CTM cedirà gratuïtament a l’EMT l’ús de les màquines adquirides. Per a la flota de busos de Palma està previst la compra de fins a 200 màquines de venda a bord i 400 equips de validació de bitllets, així com equipaments de comunicació (mòdems i antenes). Per a la seva part l’EMT assumirà les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines.

La inversió prevista pels equipaments dels busos de Palma és de 1.390.000 euros (IVA exclòs). La inversió en els equipaments tecnològics està finançada pel Govern de les Illes Balears i podrà ser cofinançada, fins a un màxim del 50%, amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).