Notícies i esdeveniments

Actualitat

Comencen les obres de la futura cotxera de busos TIB a Inca

El conseller de mobilitat i habitatge, Marc Pons; el batle d’Inca, Virgilio Moreno; el director general de mobilitat i transport terrestre, Jaume Mateu i el director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten Johannes Van Bemmelen, han posat aquest matí la primera pedra de la futura cotxera de la nova flota de busos TIB d’Inca. Durant l’acte també ha participat el president del Grupo Ruiz, Gregorio Ruiz, grup empresarial que gestionarà la nova concessió del transport públic interurbà de la zona i propietari de la nova cotxera.

L’obra ubicada al polígon industrial d’Inca inclou la construcció d’una cotxera amb capacitat per allotjar quinze autobusos, un taller, dos sortidors de càrrega ràpida de gas natural comprimit i un túnel de rentat. A més també es construirà un edifici que acollirà una sala de control i recaptació, un office i vestidors de personal,. La construcció de la nova cotxera quedarà finalitzada abans de la data d'inici del nou servei prevista per a finals d'any i el valor estimat del projecte és de 687.676'22 € euros (iva exclòs).

La nova infraestructura és una de les obres previstes en el contracte de la nova concessió del servei de transport públic de la zona nord que gestionarà el Grupo Ruiz. Recordam que el servei d’aquesta zona incrementarà en un 49,3% respecte el servei actual. Algunes de les millores seran, per exemple l’ increment de freqüències d’algunes línies, com la que connecta Palma amb Platja de Muro o Palma amb Port de Pollença; i també la creació de noves connexions com la línia que uneix Muro, Sa Pobla amb la badia d’Alcúdia. Tot el servei de la zona nord es farà amb setanta tres busos nous de Gas natural comprimit, amb nou busos 100% elèctrics i amb cinc minibusos dièsel.

Durant l’acte també s’ha pogut veure com seran els busos de la nova flota del TIB que a partir de novembre comptarà amb 223 busos completament nous.