Notícies i esdeveniments

Actualitat

12.000 persones han viatjat amb el nou servei de bus de Formentor durant juliol

Per altra banda, l'Aerotib ha mogut prop de 98.000 usuaris des de l’inici de l’horari d’estiu.

Els busos llançadora representen aquest estiu una alternativa de mobilitat sostenible per alleugerir la saturació de cotxes que pateixen els espais naturals de Mallorca durant els mesos d’estiu. Amb aquest objectiu s’han habilitat els serveis a Formentor (L353), a Es Trenc (L530) i a Cala S’Almunia-Cala Llombards (L505).

El bus a la península de Formentor ha tingut una demanda de 12.060 persones que representen 24.120 viatges fets (anades i tornades). La llançadora funciona des del passat 9 de juliol i durant els 23 dies de servei ha portat una mitjana de 524 persones al dia. Recordem que el bus té parades al Mirador d’Es Colomer, Platja de Formentor, Cala Murta/Cala Figuera i al Far.

Per a la seva part, el servei entre Sa Ràpita i Es Trenc l’han agafat 1.985 persones (3.969 usuaris d’anada i tornada) i el bus de Cala S’Almunia i Cala Llombards 815 persones (1.629 usuaris d’anada i tornada). Hi ha hagut creixement de la demanda si ho comparem amb el mes de juliol de 2017. Així doncs, en el cas de la L530 s’ha incrementat un 58% i en el de la L505 un 53%.

El servei de busos llançadora de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, gestionat pel Consorci de Transports de Mallorca, facilita l’accés als espais d’interès turístic tant als residents com als visitants de l’illa.

Aerotib

El servei de línies de l’aeroport Aerotib ha mogut, des de l’inici de l’horari d’estiu el passat 1 de maig, prop de 98.000 usuaris, un 36% més que l’any passat. Només durant el mes de juliol han estat 43.440, que representa un increment del 18% respecte el mateix mes de l’any passat.

Fins ara, la línia A11 Peguera-Magaluf ha estat la més sol·licitada amb 51.589  passatgers, seguida per l’A32 Can Picafort-Platja de Muro/Alcúdia amb 29.569 usuaris i l’A51 Cala d’Or-s’Arenal de Llucmajor amb 10.683. L’A42, que connecta l’aeroport amb la zona de Cala Bona i Cala Millor, va començar l’horari d’estiu l’1 de juny i fins ara ha mogut a 5.732 persones.                                              

L’Aerotib va començar el maig de l’any 2017 i ha ofert servei de forma ininterrompuda des del seus inicis, amb menor oferta durant l’hivern i incrementant el servei des del passat 1 de maig. Recordem que l’Aerotib està plenament integrat en la xarxa de transport regular del TIB a Mallorca. D’aquesta manera els usuaris habituals poden fer servir la targeta intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix, així com dels abonaments T20 i T40. Recordem que es tracta d’un servei públic ofert per tres empreses en concepte de compte i risc i per tant no suposa una despesa addicional per a l’administració pública.

Trens nocturns dels cap de setmana

Els trens nocturns han tingut una gran acceptació per part dels usuaris. Des del seu inici, el passat 6 de juliol, fins al darrer cap de setmana del mes, 2.012 viatgers han fet servir el nou servei.

Els cap de setmana de més demanda han estat el del 21-22, durant el qual es celebraven les festes de Binissalem, amb 760 viatgers. D’altra banda més de 200 usuaris van triar aquesta opció de transport per anar a les festes de Santa Maria la nit de dissabte 14 de juliol, cap de setmana que va registrar 689 viatgers.

Aquests trens cobreixen el trajecte entre Palma i Inca i funcionen des de les 00:00h. Fins a les 4:00h de la matinada, hora en que es reprèn l’horari habitual. En total, són cinc freqüències d’anada i cinc de tornada que tenen parades a totes les estacions. El servei estarà operatiu fins l’1 de setembre.

Aquest servei té l’objectiu de facilitar i fer més còmodes els desplaçaments durant els mesos de juliol i agost, període en el que s’organitzen moltes revetlles. El tren és una oferta alternativa al vehicle privat per a les festes d’estiu.