Notícies i esdeveniments

Actualitat

La llançadora d’Es Trenc continua durant el mes de setembre

Aquest estiu ja ha transportat més de 20.000 usuaris

L’1 de juliol va començar a funcionar el bus llançadora d’Es Trenc (L530 Platges sa Ràpita / Es Trenc) que, a diferència de temporades anteriors, enguany fa el recorregut entre el nou aparcament de sa Barralina i el nucli de ses Covetes. Fins al dia 26 d’agost el servei ha transportat 20.668 usuaris, xifra que demostra un fort creixement de demanda comparat amb l’estiu del 2018, quan el total va ser de 8.869 usuaris.

A causa de l’alta demanda i la importància del servei per a l’accessibilitat a l’espai natural d’Es Trenc, el Consorci de Transports de Mallorca ha decidit continuar la línia llançadora durant el mes de setembre. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Campos, que va sol·licitar la continuïtat del servei, ja que és una alternativa de mobilitat sostenible que ha alleugerit la saturació de vehicles que sofreix el nucli de ses Covetes/es Trenc.

El servei, operatiu fins al 30 de setembre, es presta cada dia amb una freqüència de 20 minuts entre les 10.00 h i les 13.40 h del dematí, i les 15.00 h i les 18.40 h de l’horabaixa. El preu del bitllet senzill per al trajecte entre l'aparcament sa Barralina i Ses Covetes és d’ 1,50 euros, si bé també es poden gaudir dels descomptes habituals fent ús de la targeta intermodal.

Els busos llançadora presenten una alternativa de mobilitat sostenible per alleugerir la saturació de cotxes que pateixen els espais naturals de Mallorca durant els mesos d’estiu. La mesura de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, gestionada pel Consorci de Transports de Mallorca, facilita l’accés als espais d’interès turístic tant als residents com als visitants de l’illa. El servei llançadora de Formentor (L353) continua fins al dia 15 de setembre i la llançadora de Cala s’Almunia (L505) finalitza el servei el dia 30 de setembre.