Notícies i esdeveniments

Actualitat

Comencen les línies d'autobús de l'aeroport i s'incrementa l'oferta de les actuals

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través del Consorci de Transports de Mallorca, reforça el servei de bus interurbà a partir del dimarts 15 de juny. Enguany, en funció del context sanitari i a conseqüència de l'evolució de la demanda, el desplegament del servei de temporada alta s'està duent a terme en diferents fases.

D'aquesta manera, des de finals de maig s'han anat incorporant nous serveis i ara és el moment de l'inici de les línies Aerotib, el servei de bus interurbà que ofereix, tant a residents com a visitants, una comunicació directa des dels municipis fins a l'aeroport de Palma. Les línies de l'aeroport funcionaran durant tot l'estiu amb una freqüència de pas d'aproximadament cada hora, des de les 6.00 h fins a les 23.00 h.

La zona de ponent disposa de dues línies diferents. D'una banda, la línia A11, que fa el recorregut des de Camp de Mar, Peguera, Santa Ponça i Costa de la Calma fins a l'aeroport, amb catorze expedicions d'anada i catorze de tornada des de les 5.55 h (sortida Camp de Mar) fins a les 22.50 h (sortida aeroport). D'altra banda, la línia A12 connecta amb Son Sant Joan i passa per Palmanova, Son Caliu i Costa d'en Blanes, amb catorze expedicions en cada sentit, la primera a les 6.00 h a Magaluf i la darrera a les 23.00 h des de l'aeroport.

La línia A32 comunica la zona nord amb l'aeroport amb el recorregut següent: Son Bauló - Can - Platja de Muro - Platja d'Alcúdia - Port d'Alcúdia – Alcúdia – Inca – Pont d'Inca Nou - Aeroport. L'usuari disposa de setze expedicions diàries en cada sentit des de les 5.35 h (sortida Son Bauló) fins a les 23.23 h (sortida aeroport).

La zona de llevant queda connectada amb l'aeroport amb l'A42 amb el recorregut següent: Cala Bona - Cala Millor - sa Coma - s'Illot – Portocristo – Manacor – Vilafranca – Montuïri – Algaida, els tres darrers amb servei a demanda. Els usuaris disposen des de les 5.45 h (sortida Cala Bona) fins a les 23.35 h de setze expedicions d'anada i setze de tornada. A les 5.40 h hi ha una expedició que comença el recorregut a Manacor.

La línia té connexió horària a la parada del Molí – Hospital amb les línies de Cala Rajada (411), Son Carrió (412), Cales de Mallorca (414) i Cala Romàntica (416).

La línia A51, amb inici previst l'1 de juliol, farà el recorregut Campos – Llucmajor – s'Arenal de Llucmajor i Aeroport. La línia tindrà connexió horària a la parada d'enllaç a l'avinguda de la Verge de Campos amb les línies de Cala d'Or (515), Santanyí/ Cala Santanyí/ Cala Figuera (516), Santanyí/ Colònia de Sant Jordi (517) i sa Ràpita (518).

A més de les línies Aerotib, es reforça el servei de les línies de Peguera (102), Santa Ponça (103), Magaluf (104), Sol de Mallorca (105), Son Caliu (108) i Can Picafort (324), amb un increment significatiu de freqüències.


Línies de la península de Formentor

També inicien el servei la línia 333, que fa la ruta Alcúdia - Port de Pollença - Platja de Formentor; i la 334, que connecta Alcúdia amb el Port de Pollença i arriba al far. Aquestes línies faciliten l'accés a tota la zona restringida als usuaris dels vehicles sense autorització que entra en vigor el mateix dia 15 de juny.

A la península de Formentor les dues línies comparteixen parades al mirador del Colomer i a la platja de Formentor. La línia 333 acaba a la platja i la 334 continua el seu recorregut i fa dues parades més: Cala Figuera-Cala Murta i far. Ambdues connecten amb altres línies de bus TIB a la parada al Port de Pollença i a la del centre històric d'Alcúdia, i fan possibles viatges complets en bus des d'altres llocs de Mallorca sense la necessitat d'agafar el cotxe.

Als usuaris que arribin en cotxe al Port de Pollença, se'ls recomana aparcar-lo al llarg de la ronda de circumval·lació, on hi ha tres parades per pujar a l'autobús en direcció a la península de Formentor: Port de Pollença, Bóquer i Can Singala.

Per a més informació sobre línies, horaris i tarifes es pot consultar aquí.

Els residents de Mallorca poden viatjar en totes les línies de la xarxa TIB amb la Targeta Intermodal, targeta moneder que funciona amb un sistema de punts que fa que el preu del bitllet sigui més econòmic a mesura que es viatja. El saldo de la Targeta Intermodal es pot carregar en línia a la web del TIB, també es pot fer dins els busos i a través de les màquines expenedores de bitllets de les estacions de tren i metro.

Els residents que no disposen de Targeta Intermodal i els visitants que arriben a Mallorca tenen com a opció viatjar amb la targeta bancària que, sigui de dèbit o de crèdit, permet desplaçar-se per tota la xarxa sense haver de comprar cap bitllet previ i que surt més econòmic que comprar el bitllet senzill al conductor; també ofereix la possibilitat de transbordar dues vegades durant el mateix viatge. A més, si s'utilitza la targeta bancària, s'apliquen descomptes importants a grups de fins a cinc persones.