Notícies i esdeveniments

Actualitat

Bus llançadora al Far de Formentor

El servei entra en funcionament el 15 de juny

El bus llançadora al Far de Formentor es posa en funcionament per segon any consecutiu amb més freqüències que la temporada passada. Entre la platja i el far de Formentor s’ofereixen sis expedicions més que el 2018. Aquest increment permet fixar una freqüència de pas de 30 minuts en ambdós sentits al llarg de tota la franja horària de tancament al trànsit. A més, hi haurà una expedició addicional entre el port de Pollença i el far de Formentor.

D’aquesta manera l’usuari disposa de 15 anades i 16 tornades des de la platja de Formentor fins al far. D’aquestes, 8 expedicions surten des del Port de Pollença, 4 de les quals són directes, sense transbord a la platja de Formentor.

El recorregut des del Port de Pollença es fa amb el bus de la línia 353 amb les següents aturades: Port de Pollença  - Camp de futbol - Mirador del Colomer - Formentor platja - Cala Murta / Cala Figuera - Far de Formentor. Aquest any s’habilita una nova parada a la ronda del port de Pollença –devora del IES Clara Hammerl- amb l’objectiu de cobrir, juntament amb l’aturada del camp de futbol, la demanda dels usuaris de la llançadora que estacionin el vehicle als aparcaments ubicats a la mateixa ronda.

El bus llançadora del far té connexions horàries amb la línia L352 (Can Picafort - platja d'Alcúdia - Port de Pollença) mitjançant un transbordament al Port de Pollença.

El servei s’inicia el 15 de juny, data en què entra en vigència la restricció del trànsit en la península de Formentor, i funcionarà fins al 15 de setembre.

El servei de busos llançadores del Govern de les Illes Balears, gestionat pel Consorci de Transports de Mallorca, és una alternativa de mobilitat sostenible que permet alleugerir la saturació de cotxes que pateixen els espais naturals de Mallorca durant els mesos d’estiu. En aquest sentit aquest estiu també tenim la llançadora a s’Almunia, en funcionament des de dissabte passat, i la llançadora d’es Trenc que començarà l’1 de juliol.

 

Més informació:

- Horaris L353

- Regulació a l'accés al Far de Formentor del 15 de juny al 15 de setembre consultau el web formentor.conselldemallorca.cat

 

Fotografia: Consell de Mallorca