Notícies i esdeveniments

Actualitat

La nova coberta de l’Estació Intermodal, guanyadora dels Premis Ceràmica

El projecte de l’arquitecte Joan Miquel Seguí Coloma ha estat guardonat a la categoria d’arquitectura.

La nova coberta de l’Estació Intermodal, dissenyada per l’arquitecte Joan Miquel Seguí Coloma, ha guanyat els Premis Ceràmica a la categoria d’arquitectura.

El jurat ha valorat “el protagonisme de la gelosia de ceràmica com l’element que defineix la identitat com a portal i com a llindar entre l’espai urbà i el de serveis d’infraestructures de l’Estació Intermodal. Recupera l’ús de la tradició mediterrània de la gelosia com a filtre d’un espai exterior a un lloc que comença a ser acollidor. El contundent protagonisme de la ceràmica resulta de la feliç solució d’haver trobat un recurs estructural que la fa present sense que aquest sistema de suport es faci evident des de l’exterior.”

La marquesina, de 270 m2 de forjat alveolar amb plaques prefabricades de formigó, destaca per la seva gelosia de més de 6.000 peces de ceràmica, dissenyades i construïdes específicament per aquesta obra. A més de les actuacions necessàries per fer la coberta, s’ha disposat una barana de vidre que envolta tota l’entrada i una torre informativa davant de l’accés principal.

El Consorci de Transports de Mallorca es va fer càrrec de la redacció del projecte d'obra, la qual va ser licitada per Serveis Ferroviaris de Mallorca i adjudicada a l’empresa AZVI per un import de 211.694,67 euros (IVA exclòs).

El premi, que s’entregarà el 29 de gener a València, està dotat amb 17.000 euros.