Notícies i esdeveniments

Actualitat

L’obra del conjunt de parades d’autobús al Port de Pollença està en marxa.

El conseller Marc Pons ha visitat avui les obres de la parada de bus del Port de Pollença. La ubicació del conjunt de parades permetrà reduir els temps de trajecte en bus i minimitzar les afeccions a la zona urbana. Aquesta parada serà la capçalera tant de les actuals línies dels busos TIB Pollença - Inca - Palma i Alcúdia - Can Picafort - zona de Llevant, com de la futura llançadora que connectarà aquesta població amb la península de Formentor. D’altra banda, permetrà millorar l’oferta de bus que connecti les badies d’Alcúdia i Pollença amb la Serra de Tramuntana.

La nova parada, finançada pels fons provinents del Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016, és un projecte conjunt del Govern amb l’Ajuntament de Pollença i l’import d’adjudicació és de 303.135,62(IVA inclòs). L’Ajuntament de Pollença aporta el 9,525 % de l’import final per a una quantitat màxima de 40.000 euros (IVA inclòs). El projecte inclou la construcció d’una pèrgola i banys públics que donaran un major confort als usuaris. Les obres es van iniciar a  finals del mes de desembre i tenen un termini d’execució previst de 4 mesos.

El TIB prepara la nova xarxa que funcionarà a partir del 2019

Les actuacions de les noves parades al corredor de la badia d’Alcúdia i les obres del conjunt de parades al Port de Pollença responen a la reordenació i millora de la nova xarxa TIB que entrarà en funcionament a partir de 2019. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera de Mallorca (PISTRVC), que té per objecte la planificació i l’ordenació del transport regular de viatgers per carretera i que fixa com a objectiu incrementar la demanda total de la xarxa d‘autobusos interurbans en un 25 %.