Patrimoni | Itinerari turístic H201

Valldemossa

Què és?

Valldemossa és un petit poble de la serra de Tramuntana, situat a 17 quilòmetres de Palma i a 435 metres d'altitud. La seva riquesa en fonts naturals i vegetació frondosa el doten d'una serenitat i tranquil·litat molt particular. El traçat dels seus carrers, estrets i costeruts, fan del poble un espai amb un encant especial. La seva principal atracció és el monestir de la Cartoixa, on es poden visitar les habitacions en què s'allotjaren personatges tan coneguts de l'època del romanticisme francès del segle XIX com el compositor polonès Frédéric Chopin i l'escriptora Aurore Dupin (més coneguda pel seu àlies, George Sand). Altres personatges com Rubén Darío o l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria hi deixaren la seva petjada.

Visita

Horari de visita:

Reial Cartoixa i Palau del Rei Sanç:

De dilluns a dissabte:

Gener i desembre: de 9.30 a 15 h

Febrer i novembre: de 9.30 a 17 h

Març i octubre: de 9.30 a 17.30 h

D'abril a setembre: de 9.30 a 18:30 h

Diumenges:

D'abril a octubre de 10 a 13h.

De novembre a març: tancat

Tancat el 25 de desembre i l'1 de gener.

 

Preu:

Tarifa general: 9,50 €

Tarifa per a estudiants: 6 €

Tarifa per a grups (mín. 10 persones): 8,50 €

*Inclou la visita a l'església, al Museu Chopin i George Sand, al Museu Principal, al Palau del Rei Sanç, a la cel·la prioral i a la farmàcia.

 

Oficina d'Informació Turística de Valldemossa

Dilluns: 9 a 17h.

De dimarts a divendres: 9 a 19h.

Dissabtes i diumenges: 10 a 19h.

 

Ubicació i contacte:

Reial Cartoixa

Avinguda de Palma, 7.  07170 Valldemossa

Telèfon:+34 971 612 986

Pàgina web: www.cartujadevalldemossa.com

Correu electrònic: info@cartujadevalldemossa.com

Coordenades de Google Maps: 39.709795,2.622398

 

Oficina d'Informació Turística

Avinguda de Palma, 7.  07170 Valldemossa

Telèfon:+34 971 61 20 19

Pàgina web: www.visitvalldemossa.com

Correu electrònic: info@visitvalldemossa.com

Disponibilitat del transport públic

 Gener  Febrer  Març  Abril  Maig  Juny  Juliol  Agost  Septembre  Octubre  Novembre  Desembre
Dilluns a divendres
Dissabte
Diumenge

Transport públic

Línies que donen servei a aquesta ruta Anada

Línies que donen servei a aquesta ruta Tornada

Descripció detallada

Valldemossa ofereix als seus visitants un ampli ventall de possibilitats gràcies a un conjunt arquitectònic i cultural de gran atractiu.

Reial Cartoixa. Antic monestir, als seus orígens residència reial, la varen fundar i habitar monjos cartoixans entre 1399 i 1835. Acollí el pianista i compositor polonès Frédéric Chopin i l'escriptora francesa George Sand durant l'hivern de 1838-1839. Els museus que componen la Reial Cartoixa  alberguen records de la romàntica relació entre tots dos, com també mostres artístiques i culturals del segle XV al XX.

Palau del Rei Sanç. Fou edificat pel rei Jaume II i destinat al seu fill Sanç, que regnà a Mallorca des del 1311 fins al 1324. A la torre d'aquest palau va estar empresonat Gaspar Melchor de Jovellanos (insigne ministre de Carles IV) entre 1801 i 1802, fins que fou traslladat al castell de Bellver. De 1906 a 1913, albergà al poeta nicaragüenc Rubén Darío, que solia vestir hàbit de monjo per inspirar-se. Destaca l'escala de l'avemaria (amb un pont llevadís i el medalló de sant Bru), la torre dels hostes i el claustre de Santa Maria.

Casa natal de Santa Catalina Thomàs. Casa natal de la santa més venerada a Mallorca, nascuda a Valldemossa el 1531. Des de molt jove mostrà la seva religiositat i voluntat d'ingressar en qualque institució conventual. Així, el 1553 s'incorporà al convent augustinià de Santa Maria Magdalena de Palma, on en l'actualitat es venera el seu cos incorrupte.

Fundació Cultural Coll Bardolet. Entre els seus objectius destaquen preservar, exhibir i difondre l'obra pictòrica de Josep Coll Bardolet, fill il·lustre del poble; donar a conèixer la seva col·lecció privada (propietat de la fundació), i promocionar les belles arts en general.

Centre Cultural Costa Nord. Aquest centre és la seu de la Fundació Balears Sostenible. Es creà per iniciativa de l'actor Michael Douglas. El projecte es va posar en marxa arran de la gran admiració que té l'actor Michael Douglas per la serra de Tramuntana i el llegat de l'arxiduc Lluís Salvador. Al centre s'organitzen cicles de concerts, jornades gastronòmiques, exposicions, obres de teatre i excursions guiades per la Serra.

A més de visitar els principals punts d'interès, recomanam perdre-us pels seus bucòlics carrerons i deixar-vos endur per la màgia d'aquest típic poble de la serra de Tramuntana.

* Alguns navegadors no imprimeixen les imatges de fons. Activau aquesta opció en el vostre navegador per aconseguir una impressió òptima.