Patrimoni | Itinerari turístic H304

Ermita de Llubí - Llubí

Què és?

El terme municipal de Llubí, amb una extensió de 35 quilòmetres quadrats i una població de 2.030 habitants (dades del 2005), limita amb sa Pobla, Muro, Santa Margalida, Maria de la Salut, Sineu i Inca. Segons les interpretacions de Joan Coromines i Josep Mascaró Passarius, el topònim Castell-Llubí (que posteriorment evolucionarà a Llubí) prové de rahal Aben-Lubi, que apareix en el Llibre del repartiment de Mallorca (1232).

La ruta va des de l'estació de ferrocarril fins al centre del poble, gairebé 1.800 metres, i permet que el visitant gaudeixi de la riquesa arquitectònica i cultural de la vila.

Visita

Ajuntament:

C/ de Sant Feliu, 13. 07430 Llubí (Mallorca)

Telèfon: +34 971 52 25 28

Correu electrònic: ajuntament@ajllubi.net

Pàgina web: www.ajllubi.net

Museu d'Apicultura:

Carrer de la Creu. 07430 Llubí (Mallorca)

Telèfon: +34 686 230 703

Horari: Cal concertar cita prèvia (màxim de visitants simultanis: 4)

Pàgina web: www.llubi.net/museu

Visita gratuïta i guiada.

Disponibilitat del transport públic

 Gener  Febrer  Març  Abril  Maig  Juny  Juliol  Agost  Septembre  Octubre  Novembre  Desembre
Dilluns a divendres
Dissabte
Diumenge

Transport públic

Línies que donen servei a aquesta ruta Anada

Línies que donen servei a aquesta ruta Tornada

Descripció detallada

El punt de partida és l'estació de tren, situada als afores del centre urbà. A partir d'aquí, comença l'itinerari cap al poble, en què es pot visitar l'ermita del Sant Crist del Remei, la creu de Son Rafal i el seu molí, l'església de Sant Feliu i el Museu d'Apicultura. La ruta acaba a l'Ajuntament, ubicat al centre històric.

Estació de Llubí

Inicialment, l'estació de Llubí només havia de ser un davallador. Per això, únicament s'hi construí una caseta de fusta per a l'expenedor. El 1879, s'hi construí un edifici de viatgers. L'estació és fora del poble de Llubí. El 1882, s'hi construí un moll de càrrega per a una fàbrica d'aiguardent. Avui no en queda cap rastre.

Ermita del Sant Crist del Remei

L'ermita és a un quilòmetre del nucli de Llubí, a prop d'on hi ha l'estació de Llubí. Va ser construïda l'any 1896 per iniciativa del prevere Antoni Cladera Fornés. Només albergà ermitans tres anys, del 1897 al 1900. L'edifici és d'estil neogòtic, de planta hexagonal, amb un absis de planta quadrangular.

Creu de Son Rafal

Creu barroca feta de marès, amb fust octogonal, de l'any 1680. El capitell mostra figures de sants.

Molí de Son Rafal

Molí de vent fariner. La base encara s'utilitza com a habitatge.

Església parroquial de Sant Feliu

L'església fou construïda entre els anys 1570 i 1650 i ampliada entre els anys 1870 i 1896. L'any 1913, va aconseguir la categoria de rectoria. L'any 1934 s'engrandí la capella del Roser. La façana té un parament desornamentat. A l'esquerra hi ha el campanar, de secció quadrada i sis cossos, coronat per un capell piramidal d'estil neogòtic.

L'interior és d'una sola nau amb coberta de volta de canó i set capelles laterals. Al presbiteri es pot admirar un retaule major barroc amb la imatge de sant Feliu.

Museu d'Apicultura

El Museu d'Apicultura de Llubí es troba al molí fariner de Can Suau. És una col·lecció privada que permet observar l'evolució de l'apicultura al llarg dels anys.

Ajuntament de Llubí

En horari d'obertura de l'Ajuntament, hi podreu trobar informació turística.

Per tornar, podeu agafar el bus de la L390 que atura a la carretera o bé tornar a l'estació de tren. 

* Alguns navegadors no imprimeixen les imatges de fons. Activau aquesta opció en el vostre navegador per aconseguir una impressió òptima.