Senderisme | Itinerari turístic N101

Voltants de Peguera: Peguera - cap Andritxol - Caló des Monjo

Què és?

El petit promontori rocós que separa Peguera de Camp de Mar és l'entorn ideal per passejar, a més ofereix unes vistes impressionants des del cap Andritxol. Un bell panorama de muntanyes, valls i costes omplirà l'objectiu de la vostra càmera fotogràfica, amb les distintes tonalitats turqueses i blaves de les aigües que banyen les platges i amb el cim agrest del Galatzó (1.026 m) que tanca l'horitzó i afegeix màgia a aquest lloc.

La ruta té uns 9,7 quilòmetres i dura aproximadament dues hores i mitja. La dificultat és baixa/mitjana, apta per a tots els membres de la família. Destaquen els diferents elements patrimonials que es poden observar durant el trajecte, com la torre i el camí del cap Andritxol o forns de calç.

Visita

Horaris i preus:

Accés lliure i gratuït.

Durada aproximada: 2 hores i 30 minuts.

Ubicació i contacte:

Punt de partida:

Parada del bus C/ de la Savina - C/ de l'Olivera, 07160 Peguera

Coordenades de Google Maps (punt de partida): 39.537414,2.444148

Oficina d'Informació Turística de Peguera:

C/ del Ratolí 1, 07160, Peguera

Telèfon:+34 971 68 70 83

Pàgina web:

www.visitcalvia.com

www.calvia.com  

Correu electrònic: omtpeguera@calvia.com

Disponibilitat del transport públic

 Gener  Febrer  Març  Abril  Maig  Juny  Juliol  Agost  Septembre  Octubre  Novembre  Desembre
Dilluns a divendres
Dissabte
Diumenge

Transport públic

Línies que donen servei a aquesta ruta Anada

Línies que donen servei a aquesta ruta Tornada

Descripció detallada

El punt de partida és a la parada de transport públic C/ de la Savina - C/ de l'Olivera. Des d'aquí s'agafa el camí que du des del nucli urbà fins a la torre de defensa del cap Andritxol. El primer tram de l'itinerari discorre pel carrer de Cala Fornells fins a arribar a la cala amb el mateix nom.

A partir d'aquest moment el camí segueix per una senda forestal entre pinars i ullastres i desemboca al Caló des Monjo. Aquesta és una petita i tranquil·la cala famosa per ser un dels escenaris del thriller Mort sota el sol, dirigida per Guy Hamilton. Es tracta d'una joia de tranquil·litat ideal per nedar o simplement per descansar i contemplar com pesquen els corbs marins fent capbussades elegants.

L'itinerari continua fins a la torre del cap Andritxol, edificació relacionada amb el control de la costa durant l'edat moderna. Construïda en el segle xvi, aquesta torre, com moltes altres de la costa mallorquina, formava part d'un sistema per avisar els habitants d'un atac imminent de pirates o del perill d'invasió dels turcs. Un cop albirat l'enemic, els habitants de la costa es refugiaven a l'interior, mentre que les forces navals alertades es mobilitzaven al lloc. Més de trenta torres com aquesta ja funcionaven l'any 1595. Des de la torre es pot gaudir de les vistes de la costa de Calvià i de Camp de Mar.

Per continuar l'itinerari, cal baixar uns metres des de la torre i després agafar un sender estret que transcorre al llarg de tot el promontori. La via es torna cada vegada més rocosa, amb baixades i pujades suaus, fins a arribar al cabo Andritxol.

* Alguns navegadors no imprimeixen les imatges de fons. Activau aquesta opció en el vostre navegador per aconseguir una impressió òptima.