Platges | Itinerari turístic N405

Portocolom - Cala sa Nau

Què és?

Cala sa Nau és una platja verge, d'arena blanca i amb aigües transparents que fan que aquest indret tingui una bellesa i un interès paisatgístic especials. Es troba a una distància del poble costaner de Portocolom de 8,5 quilòmetres. Durant el trajecte es poden observar altres petites cales de gran valor ambiental, com, per exemple, Cala Estreta.

Visita

Preu:

Accés lliure i gratuït.

 

Ubicació i contacte:

Oficina d'Informació Turística de Portocolom

Av. Cala Marçal, 15. 07670 Portocolom (Mallorca)

Telèfon: +34 971 82 60 84

Pàgina web: www.felanitx.org; www.portocolom.com

Correu electrònic: turisme@felanitx.org

Disponibilitat del transport públic

 Gener  Febrer  Març  Abril  Maig  Juny  Juliol  Agost  Septembre  Octubre  Novembre  Desembre
Dilluns a divendres
Dissabte
Diumenge

Transport públic

Línies que donen servei a aquesta ruta Anada

Línies que donen servei a aquesta ruta Tornada

Descripció detallada

El punt de partida és el moll pesquer de Portocolom, on cal agafar el camí en direcció a Cala Marçal. Una vegada que s'arriba a Cala Marçal, s'ha d'agafar el camí de Cala Brafi que transcorre per la línia de costa. Durant la ruta, primer passarem per Cala Estreta i després arribarem a la destinació final, Cala sa Nau.

La platja és el final d'un meandre de mar, en forma de essa, que forada 350 metres de pedra calcària, i la desembocadura al mar d'una deu d'aigua dolça. Ambdós moren en aquest areny petit, de gra blanc i fi, flanquejat per penya-segats, de tons blancs, vermells i ocres, coronats per pins, savines i arbusts. Algunes construccions pròximes enterboleixen aquest entorn natural.

Les condicions subaquàtiques són excel·lents per al fondeig d'embarcacions i la pràctica del busseig, ja que hi ha un fons de sorra i alga a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres. L'ancoratge està obert a vents de l'est i del nord-est. A 2,2 milles marítimes hi ha la instal·lació portuària més propera, el port de Portocolom.

Des de Cala sa Nau es pot arribar a peu fins a Cala Mitjana o es pot visitar la cova del Moro, petita gruta cavada a la roca calcària amb porta, finestra, xemeneia i dependències. 

* Alguns navegadors no imprimeixen les imatges de fons. Activau aquesta opció en el vostre navegador per aconseguir una impressió òptima.