Platges | Itinerari turístic P302

Cala Sant Vicenç: Cala Barques, Cala Molins i Cala Carbó

Què és?

En aquesta sortida, proposam visitar tres cales de la serra de Tramuntana que es troben al voltant del nucli de Cala Sant Vicenç.

Visita

Horari de visita i preus:

Accés lliure i gratuït.

 

Ubicació i contacte:

Oficina d'Informació Turística de Cala Sant Vicenç:

Plaça dels Pins s/n, 07469, Pollença

Telèfon: +34 971 533 264

Pàgina web:

www.pollensa.com

platges@ajpollenca.net

Disponibilitat del transport públic

 Gener  Febrer  Març  Abril  Maig  Juny  Juliol  Agost  Septembre  Octubre  Novembre  Desembre
Dilluns a divendres
Dissabte
Diumenge

Transport públic

Línies que donen servei a aquesta ruta Anada

Línies que donen servei a aquesta ruta Tornada

Descripció detallada

Cala Barques

Cala Barques està a set quilòmetres de Pollença. Es troba separada de Cala Clara per la punta dels Ferrers i forma part de les platges denominades Cala Sant Vicenç, que és la de més envergadura i la més turística del conjunt. 

Cala Sant Vicenç ha servit de plató natural per a pel·lícules com Jack el negre, dirigida per J. Duvivier i interpretada per George Sanders. A s'Alzinaret es poden visitar unes coves prehistòriques de gran valor arqueològic. 

Aquest arenal, envoltat d'establiments de vacances i d'habitatges residencials, conserva el seu passat mariner amb el manteniment d'un petit embarcador. La presència d'aquest nucli turístic i poblacional assegura l'afluència massiva de banyistes locals i turistes. 

El darrer tram per arribar a aquest arenal es fa davallant per unes escales sense adaptar a l'ús de persones discapacitades. La distància entre la parada d'autobús de Cala Barques i la platja és d'uns 300 metres.

Cala Molins

Es troba a escassos 300 metres de la platja de Cala Barques. Està separada de Cala Clara per la punta de la Torre, on hi va haver una fortificació militar, i forma part també del conjunt de platges conegut amb el nom de Cala Sant Vicenç.

Els habitatges residencials i els allotjaments de vacances, que arriben fins a primera línia d'aquesta costa entre penya-segats, envolten aquesta platja, el litoral petri de la qual pateix l'assot del vent fred del nord, que converteix en escumosa i agitada l'aigua transparent que banya aquest talús. La presència d'un nucli turístic i residencial assegura l'afluència massiva de banyistes locals i turistes. La parada d'autobús s'ubica just devora, a la plaça de Cala Molins, gairebé a peu de platja.

Cala Carbó

Està a 350 metres de Cala Molins. S'arriba agafant el carrer de Cala Carbó, que comença a la plaça de Cala Molins (punt on hi ha la parada d'autobús). Cala Carbó és la platja menys visitada de totes les que s'engloben a Cala Sant Vicenç perquè no hi ha serveis turístics. 

Aquesta mossegada de mar paradisíaca es parapeta dels perillosos vents del nord mitjançant uns penya-segats, sense vegetació i de mitjana altura. El marge dret està coronat per construccions residencials. Els còdols i la grava coberts per les abundants restes d'alga posidònia i bots encallats recobreixen el talús que s'enfonsa en la seva aigua cristal·lina. 

Les característiques descrites anteriorment expliquen que registri una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

* Alguns navegadors no imprimeixen les imatges de fons. Activau aquesta opció en el vostre navegador per aconseguir una impressió òptima.