Platges | Itinerari turístic P503

Platges des Dolç i es Carbó

Què és?

L'atractiu natural i el caràcter aïllat de les platges des Dolç i es Carbó fan que siguin un espai on poder relaxar-se i desconnectar de la intensitat del dia a dia. El fet de disposar d'un camí per accedir a ambdues platges (tot i que el segon tram no està empedrat) implica que s'hi facin moltes excursions, sobretot en família. A més, a la platja des Dolç s'ofereixen serveis d'oci amb embarcacions i quiosquets.

Visita

Horari de visita:

Accés lliure i gratuït.

Preu:

Accés lliure i gratuït.

Serveis a les platges:

Consultau el plànol de serveis que s'ofereixen a les platges.

Ubicació i contacte:

Punt d'inici del trajecte: parada TIB, a la plaça de la Constitució, a la Colònia de Sant Jordi.

Oficina d'Informació Turística de la Colònia de Sant Jordi

Adreça: Avinguda de Gabriel Roca, s/n

Telèfon:+34 971 656073.

Pàgina web:

http://www.ajsessalines.net

http://www.mallorcainfo.com

Correu electrònic: turisme@ajsessalines.net

Disponibilitat del transport públic

 Gener  Febrer  Març  Abril  Maig  Juny  Juliol  Agost  Septembre  Octubre  Novembre  Desembre
Dilluns a divendres
Dissabte
Diumenge

Transport públic

Línies que donen servei a aquesta ruta Anada

Línies que donen servei a aquesta ruta Tornada

Descripció detallada

La platja des Dolç és a uns 300 metres de la Colònia de Sant Jordi, un antic poble de pescadors que ha esdevingut una destinació turística amb gran atractiu. Hi ha un camí de pedra que du directament des del final de la platja del port de la Colònia de Sant Jordi fins a la platja des Dolç.

Es Dolç és una franja dunar d'uns 350 metres de longitud i una amplària mitjana de 58 metres. En destaca l'arena fina i blanca, que, juntament amb la vegetació abundant que hi ha en l'entorn, fa de la platja una zona de gran bellesa natural. El fons marí és arenós, de pendent molt suau, i les aigües són tranquil·les. Hi ha petites embarcacions amarrades a prop de la costa. D'altra banda, des de la costa es pot veure l'illot de na Guardis —on hi ha importants jaciments arqueològics que daten de l'època fenícia i púnica— i altres illots que actuen com a barrera natural.

Des del final de la platja des Dolç, es pot accedir a la platja des Carbó seguint el camí que voreja el litoral, d'uns 1.500 metres, el qual pot presentar al seu tram final certa complicació per a persones amb mobilitat reduïda. També es pot accedir a la platja des Carbó des del cap de ses Salines, tot i que en aquest cas la distància que s'ha de recórrer a peu és de 6 quilòmetres. Es Carbó té una longitud de 1.400 metres i una amplària mitjana de 45 metres. Aquesta platja és visitada principalment per residents i estiuejants de la Colònia de Sant Jordi; l'afluència és reduïda. L'arena és molt fina, i la zona de dunes està poblada de diverses espècies halòfiles, pinars, savines i ullastres. El fons marí de la platja és d'arena i alga. A més, es Carbó limita amb la finca privada de sa Vall, que és possible visitar els dijous per veure'n el jardí de cactus, des del qual es pot accedir al palau de la família March, construït devora una torre de defensa que data del segle XIV.

* Alguns navegadors no imprimeixen les imatges de fons. Activau aquesta opció en el vostre navegador per aconseguir una impressió òptima.