Asset-Herausgeber

SFM manté enguany l'horari habitual de servei durant tot el mes de juliol

SFM manté enguany l'horari habitual de servei durant tot el mes de juliol

L'horari d'estiu es limita al mes d’agost, a partir del dijous dia 1

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) manté enguany l'horari habitual de servei durant tot el mes de juliol, en haver-lo prorrogat per a la segona quinzena de juliol per primera vegada des de la implantació de l'horari d'estiu. D'aquesta manera, l'horari d'estiu es limita enguany al mes d'agost, a partir del dijous dia 1 i fins al 31 d'agost.

Cada any, l'horari estival dels serveis de tren i metro funcionava durant la segona quinzena de juliol i el mes d'agost, una programació que s'havia aplicat per defecte des de 2013 any rere any i que no va ser modificada després de l'aprovació de la gratuïtat del transport públic.

La modificació de la programació s'adopta per a optimitzar els recursos de l'empresa i adequar el servei a la demanda, que sempre baixa significativament durant l'estiu. Segons les dades dels últims anys, el 2018 la suma dels usuaris de tren i metro de juliol i agost va baixar un 16% respecte de la suma dels mesos de maig i juny; el 2019 la caiguda va ser d'un 14,3%; en 2022, del 18,1%; i l'any passat, el 2023, va ser més acusada, d'un 20,3%.

Atès que la demanda baixa més significativament el mes d'agost i a les millors condicions de personal disponible en l'actualitat, amb la recent incorporació de nous maquinistes, SFM ha introduït la important novetat d'habilitar l'horari d'estiu només a l'agost i d'aquesta manera, no modificar el servei durant tot el mes de juliol, atenent així una reclamació habitual dels usuaris.

En l'horari d'estiu que s'aplicarà a l'agost, en el servei de tren es passarà d'oferir 72 sortides des de Palma en l'horari habitual a 65; i en el sentit contrari, d'oferir 75 a 65 arribades a Palma. L'amplitud horària del servei d'estiu (hora de sortida del primer tren i del darrer) no varia en referència als horaris habituals. Els horaris dels caps de setmana tampoc no es modifiquen a l'estiu, són els mateixos que s'ofereixen la resta de l'any.

Respecte al metro, mentre que en l'horari habitual s'ofereixen freqüències cada 20 minuts durant tot el dia, en la programació d'estiu, la freqüència és cada 30 minuts des del primer servei del dia i fins a les 17.25; i, des d'aquesta hora i fins al final del servei, cada 40 minuts. Els dissabtes al matí, el metro passa d'una freqüència cada 30 minuts a un tren cada hora en l'horari d'estiu.

Horari d'estiu a partir de dia 1 d'agost.

Andere Nachrichten