Asset-Herausgeber

null El bus, el tren i el metro gratis tot el 2023.

El bus, el tren i el metro gratis tot el 2023.

Viatges fets amb Targeta Intermodal.

Des de l’1 de gener tota la xarxa TIB és gratuïta per als usuaris amb Targeta Intermodal. D’aquesta manera la gratuïtat a la xarxa ferroviària, vigent des de setembre, s’amplia durant tot l’any i s’afegeix la gratuïtat a la xarxa del bus, que en els darrers mesos ha ofert descomptes de fins al 70% en tots els viatges.

Perquè el servei del bus es pugui ajustar a la demanda que hi ha en tot moment i poder planificar i gestionar-lo millor és necessari saber les persones que viatgen en cada bus. Per aquest motiu és important que l’usuari validi la targeta en pujar i baixar del bus. Així doncs, tot i que el servei sigui gratuït, l’usuari ha de tenir saldo disponible a la targeta i si no valida en baixar del bus se li cobrarà una penalització de 0,30 €.

La gratuïtat dels viatges amb la Targeta Intermodal també es fa extensiu als viatges fets a la xarxa de l’EMT de Palma, siguin o no transbords.

Aquesta nova mesura s’afegeix a totes les millores que el Govern ha anat implementant en el transport públic durant aquest any. Com per exemple l’increment de freqüències del transport públic, en el cas del tren oferint més freqüència en hora punta i en el cas del bus ampliant freqüències i avançant l’inici dels horaris d’estiu a principis d’abril. Una altra mesura ha estat oferir càrregues gratuïtes de 5 euros de saldo a les noves Targetes Intermodal fins que van entrar en vigència els descomptes en els viatges al mes de setembre.

Les persones que encara no tinguin la Targeta Intermodal la poden aconseguir a les oficines d’atenció a l’usuari del TIB de Palma, Inca, Manacor i Alcúdia i a les OACs de Marratxí, Llucmajor, Santa Ponça i Magaluf. També la poden sol·licitar a través de les oficines municipals de la majoria d’ajuntaments

Recordam que la gratuïtat només s’aplica als viatges realitzats amb Targeta Intermodal. Per tant, les tarifes de targeta bancària, bitllet senzill i bitllet QR no canvien.

+ informació a Presentació gratuïtat.

 

Andere Nachrichten