Notícies i esdeveniments

Actualitat

Busos del TIB es vesteixen amb el llaç morat

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, tres busos de la concessionària Arriva llancen la campanya #ArrivaMujer

Els busos TIB de les línies gestionades per l'empresa concessionària Arriva, circulen aquesta setmana vestits amb el llaç morat. Concretament són tres els vehicles que difonen el missatge d’apoderament femení i que circulen per les zones de Can Picafort i Inca (L390), Sóller i Valldemossa (L210) i Port de Sóller (L211).

Aquesta iniciativa té per objectiu conscienciar sobre la importància de la igualtat d'oportunitats en sectors tradicionalment masculins com és el del transport. Amb aquesta finalitat Arriva Spain es va adherir a la Plataforma Europea per al Canvi – Dones en el Transport, de la Comissió Europea, que busca potenciar l'ocupació femenina en aquest sector, en el qual a Espanya en el transport de viatgers només un 22% són dones. A Mallorca, Arriva compta amb un 4,35% de dones en plantilla entre elles Raquel Treviño, responsable de Recursos Humans de la companyia.

“Queda molt treball per recórrer per a aconseguir la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, en sectors tradicionalment majoritàriament d’homes com el de la mobilitat. #ArrivaMujer vol posar en valor el compromís que la nostra companyia té amb les mallorquines i dir-los que treballa per a aconseguir aquesta igualtat” destaca Pedro Talledo, Director General d’Arriva Mallorca. Entre les mesures que Arriva dóna suport activament destaquen la promoció de la dones en els llocs de representació i direcció de les companyies, la conciliació laboral, el desenvolupament de programes de formació i l'establiment de sancions a la discriminació laboral.

De la mateixa manera Maarten van Bemmelen, Director Gerent del Consorci de Transports de Mallorca, destaca que “Des del Consorci s'estableixen mesures per a fomentar la igualtat. D'aquesta manera s'han inclòs clàusules socials relacionades amb perspectiva de gènere en el concurs actual de les noves concessions. Algunes d'aquestes clàusules són, per exemple, garantir publicitat no sexista i mesures que vetllin per la igualtat en l'accés al treball, a la retribució, promoció, formació i permanència, així com la prevenció de l'assetjament sexual en el treball i a establir mesures que afavoreixin la conciliació amb la vida familiar”.

D'altra banda el Consorci de Transports de Mallorca té un conveni de col·laboració amb IBdona que recull una sèrie de mesures relacionades amb el transport públic interurbà que representen un pas endavant cap a una societat sense violències masclistes. Una de les principals mesures és la que les dones víctimes de violència de gènere es beneficien des del passat 2 de juliol de descomptes en els viatges del transport públic interurbà: bus, tren i metro.