Notícies i esdeveniments

Actualitat

L'electrificació completa del trajecte Palma - sa Pobla en tren ja és una realitat.

Trajectes més ràpids, còmodes, menys contaminants i sense transbordament.

Des del 29 d’octubre, l’electrificació total de la línia Palma – sa Pobla ja és efectiva, per la qual cosa ja no és necessari fer transbordament a Enllaç. Fins ara, la línia de tren Palma - sa Pobla combinava dos sistemes: el tren elèctric i el tren de gasoil. Els passatgers havien de canviar de vagó a l’estació d’Enllaç i fer el recorregut Enllaç - sa Pobla en trens de gasoil, més renouers i menys còmodes.

Així, els usuaris guanyen en comoditat. S’estalvien el transbord que havien de fer abans i podran anar directament a la seva destinació. Així mateix, atès que els trens són elèctrics, se’n redueix el renou i les vibracions. D’altra banda, s’ha afegit una nova freqüència, que partirà a les 6:05h del matí des de sa Pobla.

Durant l’acte d’inauguració, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que l’electrificació del tren a sa Pobla permet assolir dos objectius. D’una banda, “modernitzar el transport públic i millorar la mobilitat dels ciutadans”, que ara podran "anar directament al seu destí estalviant-se transbordaments”. I, de l’altra, “avançar en sostenibilitat”, donat que l’electrificació "redueix un 60% les emissions de CO2, millora l’eficiència energètica i permet l’estalvi de recursos".

El director general de Mobilitat, Jaume Mateu, ha assenyalat que l’electrificació del tren a sa Pobla i Manacor suposa una inversió de 40 milions d’euros: “És la inversió ferroviària més important d’aquests tres anys”. Així mateix, ha apuntat que una vegada completada l’electrificació del tren, el Govern ja treballa en el “mapa ferroviari del futur. És clau completar-lo i incorporar noves línies perquè el tren cada dia arribi a més gent de l’illa i facilitar l’accés a Palma i la seva àrea metropolitana”.

L’electrificació del tren a sa Pobla

Des de que començaren les obres d’electrificació, l’estiu de 2017, s’han electrificat 14 km de recorregut, cosa que ha suposat una inversió de 9,9 milions d’euros, dels quals la meitat estan finançats amb fons FEDER. El projecte ha inclòs la instal·lació de la catenària (cablejat elèctric) i s’han construït dues subestacions que subministren l’energia a la catenària. També s’ha instal·lat una estesa de fibra òptica per a la transmissió d’informació i dues connexions d’energia per nodrir les subestacions.

Una millora en sostenibilitat

Disminueixen les emissions acústiques i l’ús d’energies contaminants. Les emissions de CO2 es redueixen un 60% (632,7 tones anuals menys) i l’electrificació del tram suposa un estalvi de 60.000 euros per a l’Administració, que guanyarà en eficiència energètica.

Un pàrquing intermodal que afavoreix l’ús del tren

S’ha adaptat un aparcament intermodal perquè els veïns de la comarca puguin deixar el vehicle al pàrquing i agafar el tren des d’allà. L’objectiu és donar facilitats als usuaris i afavorir l’ús del tren. L’aparcament té una capacitat de 50 places, ocupa una superfície aproximada de 1.886 m2 i ha suposat una inversió de 165.020 euros.