Notícies i esdeveniments

Actualitat

Entra en funcionament el nou conjunt de parades a Inca

La infraestructura, propietat de l’Ajuntament, ha estat promoguda pel Consorci de Transports de Mallorca i finançada pel Pla d’Impuls al Turisme Sostenible

Des del 6 de novembre, està en funcionament el nou conjunt de parades Inca Llevant que substitueix l’actual parada ubicada a l’Avinguda Jaume I. D’altra banda, també s’habilita la parada Antony’s, que dóna servei a les línies en sentit Estació d'Inca.

El nou espai també disposa d’un aparcament públic perquè l’usuari pugui deixar el seu vehicle privat i accedir còmodament al bus per a seguir el seu recorregut. La nova estació consta de dues andanes llargues, equipades amb dues marquesines cadascuna. D’altra banda, a més de la zona de l’aparcament també s’han habilitat places en el nou vial construït al voltant de la parada. Així doncs, el nou espai ofereix 113 places d’aparcament, de les quals 5 estan reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 2 per a taxis. També hi ha espai per aparcament de motos i bicicletes.

El projecte ha respectat la Creu de Terme que ha estat conservada en la seva ubicació. Les obres de la nova infraestructura s’han completat amb l’equipament de mobiliari urbà i arbrat.

La rehabilitació d’aquesta infraestructura s’emmarca en la  reordenació i millora de la nova xarxa TIB que entrarà en funcionament a partir de 2019. Una altra obra a Inca ha estat l’aparcament soterrat, ubicat a la plaça d’Antoni Mateu, que facilita la intermodalitat cotxe-bus/tren i que va entrar en funcionament el passat mes de juliol.

Les obres del nou conjunt de parades, Inca Llevant, i de l’aparcament soterrat, formen part del projecte anomenat Mobilitat Sostenible a Espais Naturals i Platges de Mallorca finançat pels fons provinents del Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016. L’import d’adjudicació de cada actuació ha estat de 321.400,00 € (IVA exclòs) i de 43.834,52 € (IVA exclòs) respectivament.

A més, les obres a Inca per a acollir la nova xarxa del 2019, es completaran amb la remodelació de l’actual terminal d’autobusos d’Inca per a convertir-la en l’estació d’intercanvi modal de la comarca (tren - cotxe - bus).  Serà, doncs, l’origen de les línies dels municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents de nuclis turístics del nord de Mallorca, especialment en la temporada alta.

Aquestes actuacions permetran afavorir els accessos als indrets de la Serra de Tramuntana en transport públic des d’Inca.