Notícies i esdeveniments

Actualitat

La llançadora de la Península de Formentor entra en funcionament

La llançadora que uneix el Port de Pollença amb la península de Formentor ja està en marxa, coincidint amb l'entrada en vigor de les restriccions de circulació acordades.

Així, des del 9 de juliol, l’accés en vehicles de motor a la Península de Formentor queda restringit entre la Platja i el Far des de les 10.00h fins a les 19.00h. Per tal que els visitants puguin accedir als principals punts d’interès d’aquesta àrea natural, el Govern de les Illes Balears posa en funcionament un servei de bus llançadora, que sortirà de l’aturada central del Port de Pollença.

El nou servei connecta el Port de Pollença amb la Península de Formentor amb sortides des de l’aturada central i també des de la Platja de Formentor, punt des del qual s’inicia la restricció de trànsit. Cal recordar que la nova aturada central del Port de Pollença inclou un aparcament gratuït per a vehicles.

La llançadora té parades al Mirador d’Es Colomer, Platja de Formentor, Cala Murta/Cala Figuera i al Far. Els horaris es poden consultar aquí.

El nou servei s’ofereix amb l’actual línia 353 que comença el recorregut al Port de Pollença. El preu del bitllet senzill és d'1,55 euros i els usuaris habituals del transport públic TIB poden utilitzar la Targeta Intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix, així com dels abonaments T20 i T40. La llançadora funcionarà aquesta temporada fins al 31 d’agost.

Els busos llançadora ofereixen una alternativa sostenible per accedir a espais naturals d’interès de Mallorca que actualment  viuen una forta pressió de vehicles. D’aquesta manera, el Govern de les Illes Balears fomenta l’adequada conservació dels nostres espais naturals a l’hora de fer accessibles zones d’atractiu turístic a tots els residents i visitants de l’illa.

El sistema d’accés a Formentor ha implicat la coordinació entre el Govern de les Illes Balears (a través del Consorci de Transport de Mallorca CTM), Consell de Mallorca, Ajuntament de Pollença, DG Tràfic Guàrdia Civil i Autoritat Portuària (titular del far de Formentor).