Notícies i esdeveniments

Actualitat

Els menors de 12 anys poden viatjar gratis en transport públic interurbà de Mallorca

Es crea la nova targeta infantil del TIB que ja està a disposició dels usuaris

A partir de dia 22 de gener els usuaris del transport públic interurbà menors de 12 anys poden moure’s en bus, tren o metro sense pagar. La nova mesura del Consorci de Transports de Mallorca ha entrat en funcionament aquesta setmana amb la creació de la nova Targeta Infantil adreçada als infants residents a Mallorca.

Els usuaris que vulguin beneficiar-se de la gratuïtat han de disposar de la Targeta Infantil que disposa de cent viatges sense cost i que poden recarregar un cop s’hagin exhaurit. Per a viatjar és necessari validar la targeta dins del bus o als torns del tren, tal com ja es fa amb totes les targetes intemodals. Es recorda que els menors de 12 anys han de viatjar sempre acompanyats d’un adult.

Es preveu que,  per a començar, 11.000 usuaris actuals, que ja disposen de la targeta intermodal i que tenen entre 4 i 12 anys, puguin tenir la nova targeta. Per poder gaudir de la gratuïtat, aquests usuaris han de canviar la seva targeta actual per a una nova del perfil infantil. Amb la mesura, el Govern fomenta els viatges en família amb el transport públic i per això també espera atraure nins i els seus pares que a dia d’avui encara no tenen la Targeta Intermodal.

Es pot aconseguir la nova targeta a qualsevol de les oficines d’atenció a l’usuari del TIB (Palma, Inca i Manacor) o a les oficines municipals dels Ajuntaments adscrits.

La nova targeta infantil s’afegeix a les actuals targetes intermodals ja existents que beneficien a d’altres col·lectius. Així, tenim la Targeta Jove adreçada als menors entre 12 i 30 anys (ambdós inclosos), la Targeta Família Nombrosa pels membres de famílies nombroses o la Targeta Pensionista adreçada als majors de 65 anys, a les persones beneficiàries d’una pensió (jubilació, viduïtat, invalidesa o discapacitat) a persones en situació d’atur de llarga durada i a les víctimes de violència de gènere.  Si no es pertany a cap dels col·lectius anteriors es pot accedir a la Targeta de perfil General amb la qual poden gaudir dels descomptes que ofereixen els abonaments multiviatge T20 i T40.