Notícies i esdeveniments

Actualitat

Més joves ja poden viatjar en transport públic interurbà amb descompte

A partir d’ara els usuaris del transport públic interurbà menors de 31 anys ja poden beneficiar-se dels avantatges de la targeta intermodal adreçada als joves. El Consorci de Transports de Mallorca ha ampliat la franja d’edat, que fins ara arribava als 25 anys, perquè més joves puguin beneficiar-se del 50% de descompte sobre el preu del bitllet senzill.

Es preveu que 8.200 usuaris actuals de la targeta intermodal de perfil general ja puguin beneficiar-se de la targeta jove. Així, els usuaris actuals menors de 31 anys ja poden sol·licitar la targeta jove a qualsevol de les oficines d’atenció a l’usuari del TIB (Palma, Inca i Manacor) o a les oficines municipals dels  Ajuntaments adscrits.

Les targetes de perfil jove emeses abans de l’11 de gener tenen data de caducitat el dia en que l’usuari compleix els 26 anys. Es recomana als usuaris actuals que estan a punt de fer els 26 anys, i que disposin d’aquesta targeta, s’adrecin a les oficines del TIB o a les oficines municipals per tal d’ampliar la data de caducitat

La nova mesura, que ha entrat en vigor el dia següent de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears, va ser aprovada el passat mes de febrer pel Parlament de les Illes Balears i validada pels diferents òrgans consultius del Consorci de Transports de Mallorca. El Consell d’Administració del Consorci la va aprovar definitivament el passat 15 de novembre.

Recordam que la targeta intermodal, a més d’oferir descomptes als joves, també ofereix beneficis a d’altres col·lectius, com als membres de famílies nombroses, als majors de 65 anys, a les persones beneficiàries d’una pensió (jubilació, viduïtat, invalidesa o discapacitat) a persones en situació d’atur de llarga durada i a les víctimes de violència de gènere.