Targeta intermodal

Targeta moneder
Targeta moneder
Descomptes
Descomptes
Recàrrega online
Recàrrega online
Permet  transbordaments
Permet
transbordaments

Si sou residents a Mallorca i viatjau sovint amb bus, tren o metro, aquesta és la vostra opció, la que millor preu ofereix. Us podeu estalviar un 60 % sobre el preu del bitllet senzill si teniu el perfil general; un 70 % si sou joves o família nombrosa general, o un 80 % si sou pensionista o família nombrosa especial.

La vostra targeta de sempre es ara una targeta moneder. Només heu de fer la càrrega de saldo: així no heu d’estar pendents de la caducitat, ni estar lligats a un nombre de salts determinat associat a un abonament.

Podeu consultar el saldo i els moviments en tot moment a l’àrea d’usuaris de la web. En un mateix viatge, podeu fer fins a dos transbords viatjant amb tres línies diferents, sempre que no passin més de 60 minuts entre la validació de sortida a una línia i la validació d’entrada a una altra.

El nostre sistema tarifari funciona amb un sistema de salts. Cada vegada que es passa d'una zona a una altra es realitza 1 salt. Si el trajecte es fa dins una mateixa zona, la tarifa aplicada és la de 0 salts.

Veure mapa de zones

Càrrega de saldo

Pots carregar saldo a la Targeta Intermodal ara:

També pots fer la càrrega de saldo a les màquines d'autovenda de les estacions de tren i metro i a bord dels busos. Al bus s’ha de fer amb un import exacte d'entre 5 euros (càrrega mínima) i 50 euros (càrrega màxima). Aquest import ha de ser múltiple de 5 euros i s'ha de carregar en efectiu.

Sistema moneder per punts

Les tarifes del nou sistema moneder depenen, per un costat, del nombre de salts del trajecte de bus, tren o metro que es vulgui fer, i, per altre costat, del perfil social de l’usuari (jove, pensionista, membre de família nombrosa, aturat de llarga durada, etc.).

D’aquesta manera, per cada nivell de salts i tipus de targeta, es fixa un PREU BASE de viatge, que coincideix amb el preu del primer viatge que es fa dins un mes natural:

Per cada viatge que faci l’usuari, se’l premia amb un determinat nombre de punts, què depèn del nombre de salts del trajecte recorregut:

Aquests punts es transformen en diners, que serviran de descompte per al pròxim viatge de l’usuari:

Així, pel segon viatge del mes, l’usuari pagarà el PREU BASE menys el descompte corresponent al primer viatge; pel tercer viatge, abonarà el PREU BASE menys el descompte acumulat pels dos primers viatges; i així successivament. En definitiva: dins un mateix mes natural, cada viatge li sortirà a l’usuari més barat que el viatge anterior, fins arribar a un determinat preu mínim de viatge, que també depèn del nivell de salts i del tipus de targeta:

Atenció! El saldo de punts es reinicia el dia 1 de cada mes!

 

Na Marta (perfil general), na Paula (perfil jove) i en Toni (perfil pensionista) són usuaris habituals del TIB i, gràcies al nou sistema moneder, viatjar arreu de Mallorca els ha resultat més còmode i més barat que mai!

Na Marta és d’Andratx, fa feina al centre de Palma i cada dia agafa el bus. Aquests dies ha anat també a Portocristo i a Sóller, movent-se en bus i en tren, i sempre amb la seva targeta moneder. En tot el mes ha fet 44 viatges i s’ha gastat 50,72 euros; així que cada viatge li ha sortit solament a 1,15 euros. Pel primer viatge del mes ha pagat 2,40 euros, i pels darrers viatges només 0,06 euros... Sí, 6 cèntims d’euro!

     

Exemple Perfil General

 

Na Paula viu a Campos, estudia a la UIB i cada dia agafa el bus i el metro.  Aquests dies ha anat també a Llucmajor, movent-se sempre amb la seva targeta moneder. En tot el mes ha fet 42 viatges i s’ha gastat 38,40 euros; així que cada viatge li ha sortit solament a 0,91 euros. Pel primer viatge del mes ha pagat 1,80 euros, i pels darrers viatges només 0,045 euros... Sí, poc més de 4 cèntims d’euro!

Exemple Perfil Jove

 

En Toni, està jubilat i viu a Alcúdia. Viatja en bus per anar a Inca i a Santa Maria a visitar els nets, també sovint va a Sa Pobla on hi té un hortet. Sempre es mou amb la seva targeta moneder. En tot el mes ha fet 44 viatges i s’ha gastat 25,16 euros; així que cada viatge li ha sortit solament a 0,57 euros. Pel primer viatge del mes ha pagat 1,20 euros, i pels darrers viatges només 0,03 euros... Sí, 3 cèntims d’euro!

Exemple Perfil Pensionista

 

Perfils de targeta intermodal

El nou sistema moneder es podrà fer servir amb la targeta intermodal actual, sense necessitat que els usuaris n’hagin de sol·licitar una de nova.

Es defineixen 4 perfils de targeta: General, Jove, Pensionista i Infantil. Les famílies nombroses de categoria general s’inclouen dins el perfil Jove, i les de categoria especial, dins el perfil Pensionista.