Notícies i esdeveniments

Actualitat

Es presenta la nova gasinera de la flota del TIB a Calvià

Es tracta d’una gasinera de gas natural comprimit que pròximament també s’obrirà al públic pel repostatge de vehicles particulars

El conseller de mobilitat i habitatge, Marc Pons acompanyat pel batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; el director general de mobilitat i transport terrestre, Jaume Mateu i el director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten Johannes Van Bemmelen, han visitat aquest matí la nova cotxera-gasinera de la flota de busos TIB de Calvià. Durant la visita també han participat el President de Moventia, Miquel Martí i altres representants de l’empresa que gestiona la nova concessió del transport públic interurbà de la zona ponent des de principis d’any.

El conseller ha destacat que “aquesta és una de les sis gasineres que hem impulsat amb la nova xarxa TIB a l’illa de Mallorca, i la primera oberta a tota la ciutadania i teixit empresarial”. Pons ha volgut destacar el salt qualitatiu que s’ha fet en la posada en marxa del nou TIB: “cinc anys de feina estan donant bons resultats, una oferta molt competitiva i de millora del transport públic que situa Mallorca a l’avantguarda d’un nou model de mobilitat interurbana”.

La cotxera, ubicada al polígon Son Bugadelles, inclou un aparcament amb capacitat per allotjar 42 autobusos, una àrea de rentat, una oficina i una gasinera de càrrega ràpida de gas natural comprimit amb dos carrils de repostatge amb sortidors NGV 1 i NGV2. La gasinera subministra el combustible de Gas natural comprimit (GNC) a la flota de busos TIB de Moventis. La gasinera  pròximanet també s’obrarà al públic permetent repostar GNC tant a turismes de particulars com a camions, autocars i furgonetes.

En Miquel Martí, President de Moventia, ha agraït la col·laboració de l’Administració pública de les Illes Balears, i en particular de l’Ajuntament de Calvià, qui ha posat totes les facilitats per a la posada en marxa de les instal·lacions i el servei en temps rècord. Aquesta és la segona gasinera que posa en marxa Moventia: la primera a França i ara  a Mallorca, que és la primera a territori espanyol. Aquesta és una aposta clara pel transport públic , la sostenibilitat i la descarbonització. Tot i el moment complicat que estem vivint a causa de la situació sanitària, l’equip de Moventis Illes ha fet possible la posada en marxa del servei des del día 1 de gener, gràcies al seu esforç i a la seva tenacitat, i estem molt satisfets de la demanda registrada aquest mes de gener.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat la millora d'un servei tan important per al municipi com és el transport públic, també pel que suposarà el sistema de combustible de gas natural comprimit des del punt de vista de l'impacte ambiental i acústic. Ha incidit, a més, en què l'entrada en funcionament d'aquestes instal·lacions, pel fet d'estar ubicades al centre neuràlgic del municipi, permetran una major eficiència en el servei i també seran un avantatge en un futur per al repostatge d'un altre servei públic com és el del taxi.

La construcció de la gasinera, així com dels ramals dels subministrament del Gas, ha estat a càrrec de Redexis. L’empresa del sector energètic  ha construït 5 ramals de distribució per a subministrar gas a un total de sis gasineres situades en les bases de diverses empreses concessionàries del servei del TIB a Mallorca, fent viable una flota de 198 autobusos de gas natural comprimit i impulsant d’aquesta manera una mobilitat més sostenible i econòmica. Miguel Mayrata, director de Diversificació de Negoci de Redexis “Des de Redexis celebrem la posada en marxa d'aquesta gasinera, que suposa continuar impulsant les infraestructures energètiques necessàries perquè tant la flota de Moventis, com els professionals i ciutadans de Mallorca, comptin amb solucions de mobilitat més econòmiques, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

A més de la cotxera que avui es presenta, Moventis disposa de dues més ubicades al polígon de Son Castelló. Les cotxeres de la concessionària de la zona de ponent, acullen un total de 55 vehicles, entre els quals n’hi ha de 12 metres,  articulats, interurbans, microbusos, etc.. per adaptar-se a cada tipus de via i servei. D’aquests vehicles, 50 són propulsats per GNC i els 5 restant son elèctrics  híbrids, sent una flota íntegra de nova adquisició amb la que el grup es vol anticipar als nous hàbits de mobilitat i, per això, basa la seva oferta en tecnologies innovadores i sostenibles, des de l'àmbit mediambiental i social.

 

Sobre Moventis

Moventis desenvolupa la seva activitat en quatre àmbits del transport terrestre: regular, discrecional, bicicleta pública i serveis turístics. El grup, que compta amb una plantilla de 4.000 treballadors, està altament compromès amb les persones, la societat, el medi ambient i la qualitat dels serveis i transporta 116 milions de passatgers, compta amb una flota de 1.750 autobusos i autocars, i 27.000 bicicletes amb 2.000 estacions.

Moventis, com a empresa especialitzada en mobilitat col·lectiva i sostenible, i com un dels operadors de referència per al sector públic, resol les necessitats de mobilitat de persones i organitzacions a través d'una oferta global i complementària al territori peninsular i també a les Balears des de 2017: amb serveis turístics i de lloguer d’autocars mitjançant la flota d’autocars d’Emilio Seco, i de Carrilets Turístics  a les illes de Mallorca i Menorca. Per tant, ja representava un territori amb un pes específic dintre de l’estructura operativa del grup. Aquesta nova delegació compta amb tota l’experiència adquirida durant els anys als territoris insulars. 

 

Sobre el Gas Natural comprimit

font: REDEXIS

El GNC és una alternativa real als combustibles derivats del petroli, ja que redueix les emissions de CO₂ en un 30% i les de NOx fins a un 75%. A més, elimina les emissions de partícules en el tub d'escapament i pràcticament íntegrament les emissions d'òxids de sofre. La seva implantació contribueix a millorar la qualitat ambiental de les ciutats i apostar per un model de transport mediambientalment sostenible. La demanda d'aquesta mena de vehicles, a més, segueix en constant augment: segons dades de l'associació Gasnam, les matriculacions de vehicles de GNC es van incrementar un 167% al gener i febrer de 2020 respecte als mateixos mesos de l'any anterior, amb un total de 1.635 noves unitats matriculades.

 

Sobre Redexis

Redexis és una companyia integral d'infraestructures energètiques dedicada al desenvolupament i operació de xarxes de transport i distribució de gas natural, a la distribució i comercialització de gas liquat del petroli i a la promoció del gas vehicular, d'aplicacions renovables del gas natural i de l'hidrogen. Opera més de 10.800 quilòmetres d'infraestructures energètiques pròpies al llarg d'onze comunitats autònomes, facilitant l'accés a llars, negocis i indústries espanyoles a noves fonts d'energia més sostenibles i eficients. A més, Redexis està impulsant el gas vehicular a través d'inversions en noves infraestructures per a la mobilitat. L'empresa manté un sòlid i continuat pla d'expansió amb prop de 1300 milions d'euros invertits des de 2010 i treballa sempre amb l'objectiu de crear constant valor en les comunitats on és present. Redexis genera més de 3000 llocs de treball directes i indirectes. En 2019 ha estat reconeguda com a líder del rànquing de GRESB en matèria ESG (Environmental, Social and Governance), amb la qualificació màxima atorgada de cinc estrelles.