Asset Publisher

null Oberta la licitació de dos projectes tecnològics de la xarxa TIB per a la creació de la versió virtual de la Targeta Intermodal per a dispositius mòbils i per a la millora de la informació sobre els horaris de pas dels busos a les parades

Oberta la licitació de dos projectes tecnològics de la xarxa TIB per a la creació de la versió virtual de la Targeta Intermodal per a dispositius mòbils i per a la millora de la informació sobre els horaris de pas dels busos a les parades

El Consell d’Administració del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) ha aprovat l’inici del procés de licitació de dos serveis tecnològics per implementar en la xarxa del transport públic interurbà, per a la creació de la versió virtual de la Targeta Intermodal i per a la millora de la informació sobre l’hora de pas dels busos a les parades, entre d’altres actuacions. Ambdós concursos públics, amb un pressupost global de 1,16 milions d’euros, finançats amb fons europeus Next Generation EU, ja s’han obert i estan publicats des d’aquest divendres.

D’una banda, es preveu la contractació d’un servei de reforç a l'àrea Tecnològica del CTM amb la finalitat de desenvolupar nous serveis digitals que permeti al Sistema Tarifari Integrat del Consorci de Transports de Mallorca oferir solucions de Mobilitat com a Servei (Mobility as a Service MaaS).

Una de les línies d’actuació del projecte és la virtualització de la Targeta Intermodal als principals moneders de dispositius de telefonia mòbil, de forma que no sigui necessari el suport físic de la targeta per aquells usuaris que ho desitgin. Una altra actuació prevista és la digitalització de nous títols de transport per facilitar els viatges als usuaris que no disposen de la Targeta Intermodal, ja siguin usuaris esporàdics com no residents. D’aquesta manera es plantegen, per exemple, títols de transport de diferents dies de durada per comprar a la plana web del TIB i que estaran disponibles de forma virtual.

El projecte, finançat per fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, es licita per un import màxim de 777.860 euros (IVA exclòs) i té com a termini d’execució el 30 de juny de 2026.

D’una altra banda, també s’ha aprovat el procés de licitació del contracte d’un servei basat en el Big Data que, partint de l’anàlisi de les dades procedents del sistema tarifari, permet optimitzar i millorar l’eficiència dels serveis de transport que ofereix el CTM. Entre d’altres coses, permetrà fer estimacions predictives del pas per parada del bus molt més precises que les actuals proporcionant informació de major valor per a l’usuari del transport públic a través del web del TIB, a les parades intel·ligents de la xarxa, als dispositius mòbils dels usuaris o de tercers. Igualment, es millorarà l’eficiència dels procediments de planificació, control i operació dels serveis de transport ja que es disposarà d’una eina útil per a la presa de decisions a partir de les dades i el posterior anàlisi.

El projecte, finançat per fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, es licita per un import màxim de 384.000 euros (IVA exclòs) i disposa d’un període d’execució de 24 mesos.

El Consorci de Transports de Mallorca es situa al capdavant en el territori espanyol en innovacions tecnològiques en el transport públic i és un dels primers a Europa en el desenvolupament de solucions pioneres. A més, aquests projectes permetran fer una passa més en la intermodalitat amb altres operadors de transports per aconseguir un únic títol de transport per a totes les Illes Balears.

+ Informació de les licitacions a: Plataforma de contractació

 

 

 

Other news