Asset Publisher

null Entra en funcionament el nou baixador de tren Constància/Hospital d’Inca de la xarxa de SFM

Entra en funcionament el nou baixador de tren Constància/Hospital d’Inca de la xarxa de SFM

El nou baixador de tren Constància/Hospital d’Inca, de la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), ha entrat en funcionament aquest dimecres, en tots els serveis amb destinació i origen a sa Pobla i Manacor. L'objecte de la nova infraestructura, situada devora del camp del CE Constància d’Inca i què s’afegeix a l’estació d’Inca, és apropar el servei ferroviari als usuaris i personal de l'Hospital Comarcal d'Inca, així com dels centres esportius i d'altres serveis d'aquesta zona, i facilitar l’accés al tren als veïns d’Inca que resideixen a les àrees més properes.

La construcció del nou baixador ferroviari permet ampliar i diversificar l’accés en transport públic a l’Hospital Comarcal d’Inca i als diferents equipaments i punts d’interès dins l’àmbit urbà del municipi d’Inca, sota criteris d'accessibilitat, funcionalitat, seguretat i eficiència, a través d’una proposta arquitectònica i urbana coherent amb l’estratègia de reconversió territorial impulsada pel planejament per a la façana est d'Inca.

La nova infraestructura, la qual es va començar a construir a finals de l’any passat, està ubicada entre les instal·lacions esportives del CE Constància i La Salle, i disposa de dues andanes, de 85 metres de longitud i quatre d'amplària, cobertes amb una marquesina de protecció, un pas entre andanes accessible i cobert, un aparcament exterior amb 26 places per a cotxes —dues de les quals reservades per a persones amb mobilitat reduïda— i cinc per a motocicletes i un espai interior d’estacionament per a bicicletes. El pressupost d’adjudicació de les obres de construcció del baixador ha estat de 2,37 milions d’euros, sense IVA.

Respecte l'afectació en l'horari de servei amb la posada en marxa del nou baixador, només s'ha hagut d'ajustar lleugerament en les sortides des de Manacor i sa Pobla en dia laborable, les quals passen a ser ara un minut abans que en l'horari habitual vigent fins a la data.

A l’acte d’inauguració ha participat la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal; el batle d’Inca, Virgilio Moreno; el gerent d’SFM, José Ramón Orta; i la presidenta del CE Constància, Valeria Bouzada. També hi han assistit, entre d’altres, la directora general de Mobilitat, Lorena del Valle; el gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Gabriel Ferrà; el director de l’IB-Salut, Javier Ureña; el director de l’Hospital Comarcal d’Inca, Francisco Ferrer; el director de l’empresa constructora Comsa, Fernando Benito; i l’anterior gerent de SFM, Mateu Capellà.

Durant l’acte, la consellera Vidal ha valorat aquest projecte per la millora de l’accés al servei ferroviari que suposarà per a la ciutadania d’Inca i d’altres municipis de la comarca, així com per als usuaris i personal tant de l’Hospital Comarcal d’Inca com del CE Constància i altres centres esportius i equipaments i serveis de la zona; ha fet un reconeixement de la tasca iniciada la passada legislatura per l’anterior equip gestor d’SFM; i ha destacat que actualment es treballa també en altres millores del servei de transport públic, com l’augment de freqüències i altres actuacions per a aquesta legislatura.

Així mateix, també ha valorat que el nou baixador està ubicat devora de l'estació d'enllaç de bus Inca-Llevant, la qual connecta amb diversos municipis i també facilitarà l’arribada dels usuaris del tren a l’Hospital Comarcal d’Inca. D'aquesta manera s'afavoreix la intermodalitat i l'usuari pot combinar tren i bus en els seus trajectes en transport públic.

En aquest conjunt de parades circulen les línies següents: 301, Port de Pollença-Palma; 302, Can Picafort-Palma; 304, Inca-Sencelles-Palma; 311, Mancor de la Vall-Inca-Muro; 312, Lluc-Inca-Muro; 314, Búger-Campanet-Inca; 315, sa Pobla-Badia d'Alcúdia- Inca; 316, Son Serra-Inca, i A32, Aeroport. Excepte el bus que va a l'aeroport, la resta de línies —un total de vuit— tenen també parada a l'Hospital Comarcal d'Inca.

De la seva banda, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha destacat que “amb aquest nou baixador donam resposta a una demanda històrica dels veïns d'Inca”. “D'aquesta manera, es millora considerablement la connectivitat amb aquesta nova zona comercial que actualment està en auge, l'Hospital Comarcal d'Inca i la zona esportiva del CE Constància. D'altra banda, seguim així donant passes per mantenir Inca com a "hub" del transport públic de la Part Forana”, ha manifestat el batle.

La presidenta del CE Constància d’Inca, Valeria Bouzada, ha agraït al Govern i a SFM que hagin vinculat al club la denominació del nou baixador Constància/Hospital d’Inca, amb el qual, ha dit, «un trosset de la història de l'esport balear, un club històric, humil i generós com és el nostre, queda definitivament imprès en el traçat ferroviari de Mallorca», i ha valorat que, a partir d’ara, jugadors, equips tècnics, treballadors, famílies i seguidors dels equips del club disposaran d'una nova manera «còmoda i sostenible» d’arribar als camps del Constància i del Sallista.

Other news